eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A diáktüntetés résztvevőinek egy csoportja a demonstráció végén a Fidesz Lendvay utcai székházánál 2023. május 19-én. Korábban a tüntetők a Kossuth Lajos térről, a Parlament mellől indulva az Oktogonhoz vonultak. Ezúttal is a pedagógusok bérének haladéktalan emelését és az őket érintő úgynevezett státusztörvény teljes tervezetének azonnali visszavonását követelték, megerősítve a 7igenes országos népszavazási kezdeményezésben foglaltakat.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Elítélték a Lendvay utcában rendőrt megütő férfit

Bíróság elé állították azt a férfit, aki május 19-én, a Lendvai utcai zavargáskor ököllel megütött egy rendőrt. Hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerős ítéletet hoztak ellene.

A Magyar Nemzet információja szerint az ügyészség két héten belül bíróság elé állította a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését már a nyomozás során beismerte.

Pénteken született ítélet. Eszerint a férfit egy év végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Az ítéletet mind az ügyészség mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette.

A lap emlékeztet arra, hogy május 30-án, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást az ellen a férfival szemben, aki a május 19-i tüntetésen ököllel megütötte az egyik intézkedő rendőrt.

Az MTI tudósítása arra tér ki, hogy az ittas állapotban lévő elkövető is a testével tolta a rendőrsorfal első sorában álló egyik rendőrt, majd nagy erővel, ököllel felé ütött. Az ütés a rendőr sisakjának plexijét érte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×