eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Close-up of a young adult rolling a marijuana joint against a blurred background. Man placing desiccated marijuana leaves inside rolling paper.
Nyitókép: juanma hache/Getty Images

Herczeg Zoltán nyilvánosan elismerte a drogügyletek miatti bekasznizását

A divattervező nyomkövető eszközzel a bokáján adott interjút az RTL stábjának.

Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, H. Zoltán divattervezőre és egy másik férfira múlt év októberben csaptak le a nyomozók. Miután a lakásán jelentős mennyiségű kábítószer-gyanús anyagot találtak, drogkereskedelem gyanújával tartóztatták le. A divattervező – aki fél év után idén áprilisban szabadult a rácsok mögül, és került nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe augusztus 20-ig – a kihallgatása során a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta.

Herczeg Zoltán minap az RTL Fókusz cím műsorának ismerte el, hogy róla szóltak a drogügyekkel kapcsolatos cikkek. A divattervező már a riport elején kijelentette, hogy nem kábítószerkereskedő és nem is bűnöző – azt pedig nem tartja véletlennek, hogy pont akkor jött az igazoltatás, amikor nála volt az a bizonyos csomag. „Egy ordenáré hülyeséget csináltam, amit nem szabad csinálni. Azt elmondhatom, amit a média is megírt, hogy füvet találtak nálam. Az ember, hogyha politikával akar foglalkozni, akkor ne füvezzen – egyébként se füvezzen” – idézi szavait a 24.hu.

A divattervező felidézte, hogy aznap civil ruhás rendőrök igazoltatták, már ekkor sejtette, hogy nem közúti ellenőrzés történik. 100 gramm fű volt nála. Ügyvédje szerint Herczeg elismerte, amit kellett. Az alapos gyanú szerint ugyan nemcsak saját fogyasztásra vásárolt kábítószert, hanem másoknak is adott az anyagból, ám miután átkutatták az otthonát, a hatóságok nem találtak „klasszikus értelemben vett kereskedelemre utaló tárgyakat”.

A divattervező a letartóztatását megelőző években hangos résztvevője volt a közéletnek, aktívan felszólalt több kormányzati intézkedéssel szemben is. Szerinte nemcsak a saját bűne, hanem „egyéb elemek” is közrejátszottak abban, hogy október 21-én elkapták. Mint mondta, a börtönben töltött hat hónapja alatt volt ideje gondolkodni. Úgy érzi, jót tett neki ez az időszak, önvizsgálatra és lelki töltekezésre használta fel a politikától, közélettől és fogyasztói társadalomtól távol töltött 180 napot.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×