eur:
394.08
usd:
370.92
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Speedmarathon nemzetközi akció.
Nyitókép: MTI

Rendhagyó traffipaxolást jelentettek be a rendőrök

24 órás sebességellenőrzést tartanak majd, és a lakosság javasolhatja a helyszíneket.

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2023. április 21-én egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, derült ki a rendőrség honlapján megjelent tájékoztatásból.

A rendőrség idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Ezek alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében, a vármegyei rendőr-főkapitányságok 2023. április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, és ezekről tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2023. április 21-én 6 órától 2023. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A helyszínjavaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok április 10-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják:

Budapest speedmarathon@budapest.police.hu

Bács-Kiskun vármegye speedmarathon@bacs.police.hu

Baranya vármegye speedmarathon@baranya.police.hu

Békés vármegye speedmarathon@bekes.police.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye speedmarathon@borsod.police.hu

Csongrád vármegye speedmarathon@csongrad.police.hu

Fejér vármegye speedmarathon@fejer.police.hu

Győr-Moson-Sopron vármegye speedmarathon@gyor.police.hu

Hajdú-Bihar vármegye speedmarathon@hajdu.police.hu

Heves vármegye speedmarathon@heves.police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye speedmarathon@jasz.police.hu

Komárom-Esztergom vármegye speedmarathon@komarom.police.hu

Nógrád vármegye speedmarathon@nograd.police.hu

Pest vármegye speedmarathon@pest.police.hu

Somogy vármegye speedmarathon@somogy.police.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye speedmarathon@szabolcs.police.hu

Tolna vármegye speedmarathon@tolna.police.hu

Vas vármegye speedmarathon@vas.police.hu

Veszprém vármegye speedmarathon@veszprem.police.hu

Zala vármegye speedmarathon@zala.police.hu

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak arra a helyre/helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének.

A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×