eur:
389.57
usd:
362.5
bux:
68033.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Speedmarathon nemzetközi akció.
Nyitókép: MTI

Rendhagyó traffipaxolást jelentettek be a rendőrök

24 órás sebességellenőrzést tartanak majd, és a lakosság javasolhatja a helyszíneket.

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2023. április 21-én egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, derült ki a rendőrség honlapján megjelent tájékoztatásból.

A rendőrség idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Ezek alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében, a vármegyei rendőr-főkapitányságok 2023. április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, és ezekről tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2023. április 21-én 6 órától 2023. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A helyszínjavaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok április 10-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják:

Budapest speedmarathon@budapest.police.hu

Bács-Kiskun vármegye speedmarathon@bacs.police.hu

Baranya vármegye speedmarathon@baranya.police.hu

Békés vármegye speedmarathon@bekes.police.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye speedmarathon@borsod.police.hu

Csongrád vármegye speedmarathon@csongrad.police.hu

Fejér vármegye speedmarathon@fejer.police.hu

Győr-Moson-Sopron vármegye speedmarathon@gyor.police.hu

Hajdú-Bihar vármegye speedmarathon@hajdu.police.hu

Heves vármegye speedmarathon@heves.police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye speedmarathon@jasz.police.hu

Komárom-Esztergom vármegye speedmarathon@komarom.police.hu

Nógrád vármegye speedmarathon@nograd.police.hu

Pest vármegye speedmarathon@pest.police.hu

Somogy vármegye speedmarathon@somogy.police.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye speedmarathon@szabolcs.police.hu

Tolna vármegye speedmarathon@tolna.police.hu

Vas vármegye speedmarathon@vas.police.hu

Veszprém vármegye speedmarathon@veszprem.police.hu

Zala vármegye speedmarathon@zala.police.hu

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak arra a helyre/helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének.

A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×