eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Jókora közlekedési változások a Balatonnál - itt vannak az érintett települések

Több vonalon pótlóbuszok járnak majd a vonatok helyett. Síneket és állomásokat is felújítanak, vasúti átjárókat is több helyen lezárnak.

Az észak-balatoni vonalon a korábbi években a Szabadbattyán–Balatonfüred vonalszakaszt villamosították, az állomások részleges akadálymentesítése is megtörtént. Idén a nyíltvonali pályarészek és több állomás átépítését, felújítását végzik el, annak érdekében, hogy megszűnjenek a sebességkorlátozások a vonalszakaszon, a vonatok megfelelő sebességgel közlekedhessenek, ezáltal stabilabbá és betarthatóbbá válik a menetrendszerű vonatközlekedés - közölte a Mávinform.

A felújításra váró 700 méteres szakaszon jelenleg több helyen is 60 km/órára korlátozták a vonatok sebességét, a felújítás után ismét 80 km/órás sebességgel haladhatnak a vonatok. 12 vasúti átjáró épül át, a közúti-vasúti szintbeni keresztezések átépítése során a közúti közlekedés vasúton történő áthaladása javul és biztonságosabb lesz.

A mostani, második munkaszakaszban az utasoknak április 11-től 27-ig módosított menetrendre és több útvonalon vonatpótlásra, a lakosságnak pedig zajhatással járó munkálatokra kell készülnie.

Április 11-től 27-ig a Szabadbattyán-Alsóörs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend, ez idő alatt Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszok közlekednek. A tapolcai sebesvonatok Budapest és Székesfehérvár között sem járnak, a Tapolca-Balatonfüred szakasz és a főváros között a gyorsabb eljutást a Balatonfüred és Lepsény közötti pótlóbuszokkal biztosítják, melyekhez Lepsényben átszállási lehetőség van a Tópart és a Balaton InterCity-kre.

A kivitelező a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG Kft. áprilisban vágányzár keretében végzi a felújítást, ami a munkák jellegéből adódóan zajjal jár nappal és éjszaka egyaránt. A vasútüzemi területen végzett munka az utasok, a közúton közlekedők és vasúti átjárókban közlekedők biztonságához járul hozzá. A munkákat a balatoni szezonon, a nyári menetrenden kívüli időszakban végzik el Balatonkenese és Balatonfüred közötti szakaszon. Érinti

  • Polgárdi,
  • Füle,
  • Balatonfőkajár,
  • Csajág,
  • Balatonakarattya,
  • Balatonfűzfő,
  • Paloznak,
  • Balatonalmádi,
  • Balatonkenese,
  • Alsóörs,
  • Csopak,
  • Balatonfüred településeket.

A munkálatok során az anyagok rakodása, szállítása, sínek vágása, bontási és építési munkák elvégzése miatt nagyobb zajterhelés lesz.

A vágányfelújítást kézi munkagépek, közúton és vasúton is használható rakodógépek, kötött pályán közlekedő korszerű vasúti pályaépítő, karbantartó gépek alkalmazásával végzik el.

Vágányzári munkálatok miatt vasúti átjárókat zárnak le

Polgárdi és Csajág állomások között Polgárdinál a Vasút utca vasúti átjáróját félpályán lezárják teljes szélességében április 11-én 8 órától 13-án 18 óráig A terelőút a vasúti átjáró mellett kiépített ideiglenes terelőúton vezet a közúti forgalom számára.

Alsóörs és Balatonfüred állomások között a Balatonfüred, Jókai Mór utcai vasúti útátjárót lezárják április 28-án 22 órától 29-én 4 óráig. A kerülőút a 71-es számú főút – Vaszary Gábor utca – Séta utca – Arad utca érintésével halad.

Alsóörs-Balatonfüred állomások között a Paloznak, Balatoni úti vasúti átjárót teljes szélességében lezárják április 28-án 22 órától 29-én 4:30-ig. Kerülni a 71-es számú főút – Balatoni utca – Paloznaki utca – Csopak, Kossuth utca érintésével lehet.

Alsóörs-Balatonfüred állomások között az Alsóörs, Szerdahelyi úti vasúti útátjárót lezárják április 27-én 22 órától 28-án 4:30-ig. Kerülni a 71-es számú főút – Alsóörs és Csopak, Vörösparti sor érintésével lehet.

Balatonkenese és Balatonfűzfő állomások között a Balatonkenese, Kikötő utcai vasúti útátjárót teljes szélességében lezárják április 11-én 8 órától 14-én 18 óráig. A vasúti átjárót a 71-es számú főút – Balatonkenese, Kikötő utca érintésével lehet kikerülni.

Balatonalmádi és Alsóörs állomások között a Káptalanfüred, Kócsag utcai vasúti útátjárót lezárják április 11-én 8 órától 17-én 18 óráig. Kerülni a 71-es számú főút –Kócsag utca felé lehet.

Polgárdi és Csajág állomások közötti vasúti átjárót, – melyen a Füle-Balatonfőkajár települések közötti 7205-ös számú főút vezet – teljes szélességében zárják le április 13-án 8 órától 17-én 18 óráig. A vasúti átjáró mellett kiépített ideiglenes terelőúton halad a gépjárműforgalom.

Balatonfűzfő-Balatonalmádi állomások között a Balatonalmádi, Véghely Dezső utcai vasúti útátjárót lezárják április 15-én 8 órától 18-án 18 óráig, kerülni a 71-es számú főút – Neptun utca érintésével lehet.

Polgárdi és Csajág állomások között a Csajág, Vasút utcai útátjárót teljes szélességében lezárják április 19-én 7 órától 19-én 17 óráig. Kerülőút nem lesz a zsákutca miatt.

Balatonalmádi és Alsóörs állomások között a Balatonalmádi, Véghelyi Dezső utcai vasúti átjárót teljes szélességében lezárják április 20-án 7 órától 27-én 17 óráig. A kerülőút a 71-es számú főút–Véghely Dezső utca érintésével vezet.

Polgárdi és Csajág állomások között a Balatonfőkajár külterületén lévő mezőgazdasági útátjárót április 21-én 8 órától 16 óráig lezárják, terelőút nincs.

Csajág és Balatonkenese állomások között lévő a Balatonkenese, Alteleki úti vasúti átjárót teljes szélességében lezárják április 21-én 8 órától 24-én 18 óráig. A kerülőút a 71-es számú főút – Balatonkenese, Vak Botyán utca érintésével halad.

Csajág és Balatonkenese állomások között a Balatonakarattya, Kövesi úti vasúti útátjárót teljes szélességében lezárják április 22-én 22 órától 23-án 5 óráig, kerülni a 71-es számú főút – Állomás utca – (Fácános utca–Kodolányi utca–Hársfa utca–Ságvár utca) – Kövesút utca útvonalon halad.

Balatonfűzfő és Balatonalmádi állomások között a Balatonfűzfő, Vitorlaház utcai vasúti útátjárót teljes szélességében lezárják április 25-én 8 órától 27-én 17 óráig. A kerülőút a 71-es számú főút – Mocsár utca – Sirály utca útvonalon halad.

Szabadbattyán és Alsóörs között lezárják a vasútvonal Polgárdi-Ipartelepeknél lévő vasúti átjárót a vasútállomás utca kereszteződésében. A teljes útzár április 26-án 8 órától 27-én 16 óráig tart. A gépjárművek a 7-es számú főúton kerülhetik ki a lezárt vasúti átjárót.

Alsóörs és Balatonfüred állomások között a Balatonfüred, Csók utcai vasúti átjáró lezárása április 28-án 21 órától 29-én 4 óráig tart. Kerülni a 71-es számú főút – Vaszary Gábor utca – Séta utca –Arad utca érintésével lehet.

További információk itt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×