eur:
388.91
usd:
371.14
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Sirályok a hószállingózásban a Moldván Prágában 2019. december 13-án alkonyatkor. A helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a napokban a hőmérséklet fagypont felett marad a cseh fővárosban.
Nyitókép: Martin Divisek

Ez nem április, nem tavasz, drámaian elromlik az idő a mai napon

Novemberi időt jósol mára és holnapra a meteorológia.

Az ország délkeleti, keleti része fölé többnyire vastag, zárt felhőzet húzódik. Az északnyugatabbra fekvő területeken naposabb idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Döntően a délkeleti, keleti tájakon fordulhat elő változó halmazállapotú csapadék. Az északi szél továbbra is sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű.

Szerdára pedig gyenge havas esőt és hószállingózást valószínűsítenek. Sokfelé lesz élénk, a Dunántúlon és a Zemplén térségében erős az északi szél. Hajnalban többnyire -4, +1 fokot mérhetünk, de a szélvédett, kevésbé felhős körzetekben hidegebb is lehet. Délután 4, 10 fokra számíthatunk.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 21:20
×
×
×
×