eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Burning candle and white calla on dark background with copy space. Sympathy card
Nyitókép: izzzy71/Getty Images

Elhunyt Bátor Vilmos, ma búcsúztatják

87 éves korában meghalt egy közismert magyar kosárlabdaedző. Hétfőn délután lesz a búcsúztatója.

Vili bá, mert még a legfiatalabbak is így nevezték, 87 éves korában hunyt el. Egyike volt azon kiváló szakembereknek, akik megkapták a Magyar Edzők Társasága életmű díját - írja a kosárlabda-szövetség honlapja.

1960-ban kezdett edzősködni. Pályafutása kezdetén, 3 évre rá a KSI-hez került, ahol leány vonalon kezdett dolgozni, és több későbbi kiváló Eb-bronzérmes olimpiai 4. kosaras hölgy kapta meg nála az alapokat.

Bátor Vilmos karrierjének következő jelentős állomása a MAFC volt, ott szervezte meg a szakosztály fiú utánpótlását, és alakított ki színvonalas szakmai műhelyt, ambiciózus fiatal szakemberekkel. Itt dolgozva

1987-ben az Év utánpótlás edzőjének választották.

Nemcsak a MAFC-utánpótlásában edzősködött, hanem több mint egy évtizeden át szervezte fáradhatatlanul a BME testnevelés tanszékén dolgozva az egyetemi kari bajnokságokat.

2003-ban nyugdíjba vonult, de a kosárlabdától nem szakadt el: egyik legsikeresebb korábbi tanítványa, Kiss Lenke kereste meg, hogy a nevével fémjelzett Kiss Lenke Kosársuliban több korosztályban is egyéni képzéseket tartson. Élete utolsó közel 20 évében a KLKS-nél dolgozott.

Kiss Lenke tájékoztatása szerint március 6-án, hétfőn búcsúztatják a Fóti úti csarnokban (1046 Budapest, Fóti út 66.).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×