eur:
393.86
usd:
368.27
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Fotó: Audi Hungária
Nyitókép: Audi Hungária

Nem szívbajosak az Audi dolgozói a bértárgyalásokon, ezzel bárki elégedett lenne

Megtartották a bértárgyalások első fordulóját az Audi Hungariánál, melynek keretében az Audi Hungária Független Szakszervezet átadta követelését az Audi Hungaria tárgyalódelegációjának.

A tárgyaló felek célja olyan megállapodás megkötése, amely biztosítja a vállalat jövőjét, valamint a munkatársak megbecsülését. Az Audi Hungária Független Szakszervezet tárgyaló delegációja átadta a munkavállalói oldal bérkövetelési csomagját, amely többek között a következőket tartalmazza az általuk egy évre tervezett bérmegállapodás tekintetében:

  • 23% alapbéremelés
  • választható béren kívüli juttatás mértéke 2024. évre 600.000.- Ft
  • egyszeri kifizetés 2023.júliusi bérrel augusztusban 300.000.- Ft
  • infláció felülvizsgálata, kompenzációja 2023.július és 2024.január hónapban az előre irányzott 18% inflációs előrejelzés figyelembevételével

A követeléscsomagban megfogalmazott 23%-os alapbéremelés egy 18%-os inflációs előrejelzést vesz alapul a 2023-as évre vonatkozóan.

Az Audi Hungaria tárgyaló delegációja a munkavállalók által előterjesztett igényekkel kapcsolatban kiemelte, az abban megfogalmazott elvárások rendkívül magasak,

több ponton nincsenek összhangban a munkaadói és a munkavállalói oldal közösen kialakított stratégiai céljaival.

A munkaadói oldal hangsúlyozta, az Audi Hungaria tárgyalási alapja egy olyan reálbérnövekedés elérése, amely részben százalékos alapbéremelést tartalmaz, valamint az inflációkövetést egyszeri kifizetéssel törekszik megvalósítani.

A jelenleg zajló bértárgyalások során az Audi Hungaria és az Audi Hungária Független Szakszervezetének közös érdeke, hogy a vállalat jövőképességét erősítő és egyben a munkatársak béreinek versenyképességét megőrző megállapodást érjenek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×