eur:
387.39
usd:
357.45
bux:
68008.53
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én. A reptéren a forgalom jelenleg a koronavírus-járvány előttinek csupán a töredéke, de hétről hétre több járat és utas fordul meg itt. Júliusra már csaknem tízezerre nőtt a napi utasszám, ami jelentős növekedés júniushoz képest, amikor a teljes havi forgalom 84,4 ezer utas volt, az egy évvel korábbi 1,5 millióval szemben.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb fejlemény a ferihegyi légiutas-adó ügyében

A fővárosi kormányhivatal hiába lépett fel a repülőtér utasaira kivetett helyi adó ellen, így végül a bíróságnak kell döntenie az ügyben.

A XVIII. kerületi önkormányzat által bevezetett, több jogszabályt sértő légiutas-adó miatt a kormányhivatal december 12-én törvényességi felhívással élt, a képviselő-testületnek 30 nap állt a rendelkezésére, hogy megszüntesse a kialakult jogellenes helyzetet.

A határidő azonban eredménytelenül telt el, Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata nem szüntette meg a feltárt jogsértéseket, ezért a kormányhivatal a légiutas-adó magasabb szintű jogszabályok előírásaiba ütköző rendelkezéseinek megsemmisítése érdekében a Kúriához fordult, valamint indítványában kérte az ideiglenes alkalmazási tilalom elrendelését is – közölte a Világgazdaság megkeresésére Budapest Főváros Kormányhivatala.

A gazdasági portál megkeresésére a Kúria megerősítette, hogy lajstromba vette a légiutas-adó ügyét, miután a XVIII. kerületi önkormányzat Budapest Főváros Kormányhivatalának törvényességi felhívása ellenére sem szüntette meg a feltárt jogsértéseket.

Az önkormányzat továbbra is állítja, jogszerű a légiutas-adó.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Harkiv elfoglalásához ennél több orosz kell

Bő egymillióan még mindig maradtak Harkivban ukrán lakosok, de a város elfoglalása Moszkva számára szimbolikus jelentőségű volna - vélekedett az InfoRádióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, az MTA doktora. Elmondta, van-e most elég orosz katona ehhez, illetve milyen feltételei vannak még az orosz sikernek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×