eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Résztvevők a Tanárok a Tanárokért, a Pedagógus Egység és a Tanítanék Mozgalom által szervezett tüntetésen Budapesten, a Klebelsberg Központ előtt 2022. december 3-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Három újabb reményvesztett tanár mondott fel

Már nem hisznek a változásban.

Kedden 14-re emelkedett az elbocsátott tanárok száma, szerdán pedig újabb három pedagógus jelentette be a távozását. Egyikük az Eötvös József Gimnáziumban, másikuk a Karinthy Frigyes Gimnáziumban, egy harmadik pedig a a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban fejezi be tanári munkáját saját döntéséből – írja a Népszava.

Az Eötvös József Gimnázium tanára, a 28 éves Szűcs Dorottya hétfőn mondott fel, biológia-kémia szakos tanárként dolgozott. Mesterdiplomával, teljes állásban, közlése szerint olykor heti 60-70 órát is dolgozva nettó 163 ezer forintos bérrel kezdett, ami a pótlékokkal később 207 ezer forintnyira növekedett. A Pedagógus I minősítéssel fizetése nem, csak az óraszáma emelkedett meg. „Úgy érzem, hogy engem mélységesen cserben hagytak odafent” – fogalmazott egyebek mellett a Hvg.hu-nak.

Kerékgyártóné Vajda Beáta, a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára elmondása szerint 39 órát polgári engedetlenkedett számos kollégájával együtt úgy, hogy semmi előremutató reakciót nem váltottak ki a hatalomból. Felmondásának további indokai között említette, hogy megalázó körülmények között elbocsátották hat kollégáját, s hogy munkatársaival együtt megfélemlítették és megalázták, mindez pedig nyomot hagyott a tanárok hangulatán.

A változásban már nem hisz, ezért döntött a távozás mellett.

Gábor Judit, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium magyar-történelem szakos tanára 17 év tanítás után mondott fel. Ő a Telexnek azt mondta, december 1-je óta próbálkozott polgári engedetlenséggel, de már nem látja értelmét az akciónak. Pintér Sándor múlt heti beszéde számára is megerősítette, hogy szándék sincs a változásra az Orbán-kormány részéről, s most már csak a bizonytalanságot szerette volna feloldani, mert zavarta, hogy nem tart órákat, de közben nem mozdítja elő az oktatás ügyét sem.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×