eur:
394.37
usd:
363.01
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tehervonat érkezik a röszkei vasútállomás közelében lévő rakodóterületre 2022. augusztus 1-jén. Harmincéves szünet után újraindult a teherforgalom a Szeged-Röszke vasútvonalon, az első szerelvény ezen a napon este haladt át Szerbia, és onnan a pireuszi kikötő, majd Kína felé a felújított szakaszon.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Estére is jutott egy tragikus vonatbaleset

A Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó esti Békés InterCity (IC748) Murony és Békéscsaba között elgázolt egy embert.

A Mávinform tájékoztatása szerint a két állomás között átmentileg nem közlekedtek a vonatok. 21 órakor a rendőrség engedélyezte, hogy az egyik vágányon meginduljon a forgalom Murony és Békéscsaba között.

Az eddig várakozó Békés InterCity utasait a Katasztrófavédelem segítségével átszállítják a Keleti pályaudvarról Bukarestbe tartó Ister InterCity vonatra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az uniós ügyekért felelős miniszterek kedden összeülnek, hogy megvitassák az Európai Tanács közelgő csúcstalálkozójának napirendjét, és a lehetséges bővítésről szóló megbeszélések mellett beszéljenek az ehhez szükséges EU-s intézményi reformokról. Miközben Ukrajna, Moldova és a nyugat-balkáni országok integrációja már elindult, az unió működési kereteit át kell alakítani, hogy az alkalmas legyen egy 30-32 tagból álló államszövetség kezelésére. A fókuszban van a vétójog kérdése is, amelyet a legtöbb ország már jelentősen korlátozna. Az Európai Bizottságnak egyelőre nincs reformjavaslata.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×