eur:
393.61
usd:
367.99
bux:
66262.24
2024. április 25. csütörtök Márk
Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, jelenlegi főpolgármester a Fidesz eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest kulturális központban 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tarlós István: ezért a mondatért Gyurcsány Ferenc „örök hálája” fogja üldözni Karácsony Gergelyt

A DK nélkül mozdulni sem tud Karácsony Gergely – hívta fel a figyelmet Budapest korábbi főpolgármestere. Tarlós István kiemelte: sem új fejlesztésekkel, sem pedig a 200 milliárd forintos pénzügyi tartalékkal nem tud elszámolni a jelenlegi városvezető.

Tarlós István szerint a jelenlegi főpolgármestere rendkívül rosszul alakította a kapcsolatát a kormánnyal. „Így nem lehet működni” – fogalmazott a volt városvezető a Hír TV-nek megjegyezve: Karácsony Gergely az egyik nap halálos áldozatnak állítja be a kormányt, másik nap pedig pénzt kér tőle.

Bár a baloldal kiválónak értékelte Karácsony Gergely elmúlt három éves fővárosi teljesítményét, Tarlós István más véleményen van. „Új fejlesztést én nem látok, ami folyik, azt kivétel nélkül mi indítottunk el” – mondta.

Szerinte az is kérdés, hogy mi történt a főváros tartalék pénzével. Mint mondta, annak idején 250 milliárd forint adóssággal vették át Budapestet, és végül 200 milliárd forint tartalékkal adták tovább. „160 milliárdot értékpapírban, 40 milliárdot, ahogy most mondják, »cash-ben«” – részletezte Tarlós István, ami abszolút értékben 450 milliárd forint.

A volt főpolgármester arra is kitért, hogy

Karácsony Gergely négy vagy öt párt „rabja”, a Gyurcsány Ferenc vezette DK nélkül pedig mozdulni sem tud.

„Politikailag sincs könnyű helyzetben, főleg a visszalépése óta, amikor volt olyan kedves bejelenteni, hogy azért lép vissza, hogy ne Dobrev Klára legyen a miniszterelnök-jelölt. Elhiheti bárki, hogy Gyurcsány örök hálája fogja üldözni ezért a mondatért” – jegyezte meg szarkasztikusan.

Tarlós István megjegyezte, azt sem lehet tudni, hogy Karácsony Gergely szinte kizárólagos Facebook-tájékoztatói valóban az ő saját szellemi termékei-e, vagy sem.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?

Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?

Alighanem sokak számára meghökkentő fordulat volt, hogy a nyugati politikusok a háború elején sorra ígérték meg Kijevnek, hogy ha kell, a végtelenségig támogatják az oroszok ellen viselt védekező háborút, tavaly nyáron azonban valahogy mégis szinte teljesen elapadtak a fegyverszállítmányok. Az elmúlt hetekben napi szinten írtak nyugati lapok az ukrán hadsereg katasztrofális lőszerhiányáról és az ukrán katonák összeomló moráljáról, a Donbaszban pedig 2022 eleje óta nem látott ütemben kezdett előretörni az orosz haderő. Aztán Amerikában fordulat történt: a Kongresszus több mint hat hónap huzavona után úgy döntött, hogy 61 milliárd dollárnyi forrással, hadianyaggal és technikával támogatja meg Kijevet a következező egy évben. Ez nyilván más NATO-országokat is megihletett: Nagy-Britannia rekordméretű fegyvercsomagot jelentett be tegnap, illetve úgy tűnik, lassan a régóta áhított F-16-osok is megérkeznek. Mit kap Ukrajna és mire lesz ez elég? Fordulat jöhet a háborúban? Mikor lesz végre vége ennek az egésznek? Nézzük, mi az, amit tudni lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×