eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A székesfehérvári és az újpesti csapat a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Újpest FC mérkőzés előtt a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. április 10-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Székesfehérvár fideszes polgármestere másfél hónapra bezárná a futballstadiont

Az intézkedéssel a városi uszoda is bezárna, a Mol Aréna Sóstó „csak minimális, állagmegóvási szinten működne, mérkőzéseket tehát nem lehetne rendezni benne” – mondta Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a hivatalos Facebook-oldalán számolt be a város „energiaválságot kezelő intézkedési tervéről”, amelyet a csütörtöki közgyűlésen fogadhatnak el – írja a nemzetisport.hu.

A javaslatban a következő terv szól a Mol Aréna Sóstóról: „2022. november 14. napjától 2022. december 31. napjáig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor.”

A Mol Fehérvár FC a téli szünet előtti utolsó mérkőzését november 13-án hazai pályán a Kisvárda ellen játssza, erre az összecsapásra tehát még biztosan sor kerülhet az Fehérvár otthonában. A polgármester azonban utalt arra, hogy valószínűleg még januárban sem állhat minden vissza a régi kerékvágásba.

„Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon.

Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. A döntéseink tehát a stadiont, és ha kell, akkor a sportcsarnokokat is érinteni fogják” – mondta Cser-Palkovics András, amiből arra lehet tehát következtetni, hogy más székesfehérvári sportlétesítmények is veszélyben vannak.

Az önkormányzat honlapján részletes leírás van a székesfehérvári létesítmények energiaválság miatti módosított nyitvatartásáról.

A székesfehérvári polgármester megosztotta teljes beszédét:

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×