eur:
389.63
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kiszáradt a pilisszántói Titkos-tó
Nyitókép: Facebook/Czirják Attila

Rejtélyes módon száradt ki a Titkos-tó

Csak sár és haltetemek maradtak a pilisszántói tó helyén.

A tenyérnyi csoda, a pilisi Titkos-tó két festői település, Pilisszántó és Pilisvörösvár határában fekszik. A csodálatos erdei környezetben a helyiek szeretnek megpihenni, kikapcsolódni.

A sokszinuvidek.24.hu szerint csak annyit lehet tudni, hogy két hete a tavacska egy részében még víz csillogott. A napokban többször esett az erdős területen, ezért is érthetetlen, hogyan tűnhetett el egyik napról a másikra a víz a mederből.

A helyiek arra gyanakodnak, hogy a környéken egyre élénkebb bányászati tevékenység vagy a karsztvízkutak okozták a drámai helyzetet. A végeredményt elnézve csak remélni lehet, hogy valamilyen módon, akár az önkéntes tűzoltók segítségével sikerül némi vizet visszapótolni a repedezett tómederbe.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×