eur:
395.66
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Budapest-Balaton kerékpárút
Nyitókép: nif.hu/Szarka Dávid

Balatoni Bringakör: jön az újabb kanyar

Fonyód, Balatonfűzfő és Zánka településeket érinti a kerékpárutak előkészítése.

A Balatoni Bringakör Fonyód, Balatonfűzfő és Zánka településre eső szakaszának tervezésére írt ki háromrészes közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A tender nyerteseit az európai közbeszerzési értesítőben tették közzé – írja a magyarepitok.hu.

A Balatoni Bringakör fonyódi szakaszán összesen 3,15 kilométer hosszon teljes körű engedélyezési és teljeskörű kiviteli terv elkészítését vállalja a tervező. Balatonfűzfőn 0,9 kilométer hosszon teljeskörű engedélyezési és teljeskörű kiviteli terv elkészítését végzik el, míg Zánkán 1,15 kilométer hosszon szintén az engedélyezési és teljeskörű kiviteli terv elkészítését kell elvégezn.

A Balatoni Bringakör fejlesztésének célja, hogy a több mint 20 éve kijelölt kerékpáros útvonal felülvizsgálatával, ideális nyomvonal mentén tegyék biztonságossá és komfortossá a közlekedést a biciklis turisták számára. A Bringakör komplex fejlesztése 2019 áprilisában kezdődött.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×