eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Fotó: PMKI, Dabas HTP

Így küzdöttek az legnagyobb idei tűzzel Táborfalvánál – fotók

Több mint tucatnyi településről érkeztek tűzoltók, két katonai helikoptert is bevetettek.

Amint arról csütörtökön az Infostart is beszámolt, óriási tűz égett Táborfalva térségében. Hajnalban aztán arról érkezett hír, hogy a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Később az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán további részleteket és rengeteg fotót osztott meg az oltásról.

A posztból kiderül, hogy még mindig dolgoznak a tűzoltók a helyszínen.

„A szárazság és a feltámadó szél miatt a tűz gyorsan és nagy területen terjedt. A legmagasabb riasztási fokozatban, több mint húsz gépjárművel, mintegy száz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó kezdte meg a lángok oltását. Az oltás egész éjjel tartott, nagyon sok esetben a fák koronáiba is bele kapott a tűz. Az oltást nagyban nehezítette a sűrűn benőtt bokros, cserjés terület, amit csak gyalogosan lehetett megközelíteni, a vízutánpótlást vízszállítókkal kellett megoldani” – írják.

Arról is beszámolnak, hogy az oltást

  • két katonai helikopter,
  • honvédségi tűzoltók,
  • erőgépek,
  • a Pest Megyei Kutató – Mentő Szolgálat szakemberei

segítették.

A tűz több mint hétszáz hektáron, vagyis az első híreknél is nagyobb területen tombolt.

A dabasi, a monori, a nagykátai, a szigetszentmiklósi, a ceglédi, a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a székesfehérvári, a fővárosból több egység, a mizsei önkormányzati, a budaörsi, a szentendrei, a délegyházi önkéntes tűzoltók dolgoztak a lángok megfékezésén.

Mint írják, „hajnalban sikerült részben megfékezni, a lángok továbbterjedését megakadályozni. Az utómunkálatok, a terület átvizsgálása, az izzó, parázsló részek megszüntetése még nem ért véget.”

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×