eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: BKK / Nyirő Simon

Új villamosvonal létesül Budapesten

A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának következő fázisaként.

Az újonnan induló járattal könnyebben és gyorsabban érhető el Pesterzsébetről a pesti belváros, mint a jelenleg közlekedő 51-es villamossal.

A 2B villamos augusztus 13-tól a hét minden napján közlekedik, napközben 15, az esti órákban 20 percenként indulnak a szerelvények a Jászai Mari tér és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. Az átszállásmentes szolgáltatás a késői órákban is elérhető. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló új járat egyben közvetlen belvárosi és metrócsatlakozási kapcsolatot biztosít a Mester utca és Vágóhíd utca kereszteződésének környékén kiépülő új negyed lakóinak is.

51 - csak csúcsidőben

Augusztus közepétől a pesti Duna-parton már három járattal, a 2-es, a 2B és a 2M villamossal utazhatunk, ezek együttesen a mainál sűrűbben indulnak majd. Az új járat indulásától függetlenül a 2-es, a 2M és a 24-es villamos útvonala nem változik, azok továbbra is az eddig megszokottak szerint járnak, de a 2M járat a mainál sűrűbb menetrend szerint közlekedik - sorolta a Budapesti Közlekedési Központ.

Az 51-es villamos a jövőben csak csúcsidőben közlekedik, azon kívül az 51A villamossal lehet utazni a Ferenc körút és Könyves Kálmán körút térsége között. A Mester utca Haller utca és Ferenc körúti szakaszán a villamosok változatlan kínálattal közlekednek: az 51-es és az 51A villamosok követési ideje nem változik. Az eddig a Mester utcából Pesterzsébet felé induló utasok számára a Boráros teret is érintő, egész nap közlekedő 2B villamost ajánlja a BKK.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×