eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt. H8-as (másként a 253-as vasútvonal; 2011-ig gödöllői HÉV) vonalán közlekedő egyik szerelvény hamarosan indul Budapest Örs vezér terére a gödöllői végállomásáról. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Több HÉV közlekedése módosul, hosszabb-rövidebb ideig

Pályafelújítás miatt változik a H8-as (gödöllői) HÉV közlekedése szombattól, illetve a H5-ös (szentendrei) sem a megszokott rendben fog járni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beszámolója szerint a H8-as HÉV felújítása június 18-ától 26-áig tart.

Cinkota és Kerepes között pótlóbusszal lehet utazni, a H8-as pótlóbusz Kistarcsa, kórház megálló érintésével, teljes üzemidőben (hétvégén is) jár, a H8E pótlóbusz pedig Kistarcsa, kórház érintése nélkül, csak hétköznapokon, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban közlekedik.

A BKK tájékoztatása szerint két júniusi hétvégén, 18-án és 19-én, valamint 25-én és 26-án körülbelül hajnali 5 óra és 22.30 között a szerelvények Szilasligetnél mindkét irányba a Gödöllő irányú peron mellett állnak meg.

A munkálatok ideje alatt H8-as és a belőle kiágazó H9-es (csömöri) HÉV módosított menetrend szerint jár. A H8-as HÉV közlekedésével kapcsolatos további információk és a díjszabás a MÁV-HÉV oldalán érhetők el.

Rövid változás a H5-ös vonalán

A BKK azt is közölte, hogy a H5-ös HÉV karbantartás miatt szombaton, körülbelül 7 órától vasárnap, az utolsó járat indulásáig csak a Margit híd, budai hídfőig közlekedik, illetve onnan indul Békásmegyer és Szentendre felé.

A szerelvényekre a megállóhely Batthyány tér irányú peronjánál lehet felszállni.

A Batthyány tér a Margit híd, budai hídfőtől a 19-es és a 41-es villamossal, valamint a 109-es busszal érhető el.

A H5-ös HÉV belváros felőli eléréséhez a Margit híd, budai hídfőig a 4-es és a 6-os villamosokat ajánlja a közlekedési központ. A belváros felé az utolsó két, Margit híd, budai hídfőhöz érkező vonatról a 6-os villamosra, illetve éjszakai járatokra átszállva lehet tovább utazni.

A csatlakozások biztosítása érdekében egyes, a Szentlélek térről és Békásmegyerről induló buszjáratok menetrendje módosul.

A H5-ös HÉV közlekedésével kapcsolatban a MÁV–HÉV oldalán találni bővebb információt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×