eur:
393.07
usd:
367.15
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy riválisa lesz Jakab Péternek

Szombaton lesz a Jobbik tisztújító kongresszusa. A jelöltállítás lezárult.

Ketten indulnak a Jobbik pártelnöki posztjáért a tisztújításon. Elnökjelölt az lehet, akit az alapszervezetek legalább 20 százaléka támogat. Ezt Jakab Péter (79,48 százalék) jelenlegi elnök és Stummer János (20,08 százalék) érte el. Nagy Rudolf 0,42 százalékos támogatottságot kapott, így nem kiesett a versenyből – írja a 24.hu a párt tájékoztatása alapján.

Az országos választmányi elnökségre ketten jelentkeztek, ehhez a jelölések 20 százalékát kellett megszerezni, de ezt csak Szabó Gábor tudta elérni (87 százalék). Varga Péter 13 százalékkal nem indulhat.

Az országos alelnökjelöltséghez szükséges határt többet elérték: Ander Balázs, Baucsek Rajmund, Dudás Róbert, Gyüre Csaba, Magyar Zoltán, Fazakas Attila, Lukács László, Kálló Gergely, Kvárik Anita, Salamon Gergő, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel.

Jakab Péter felkérésére indul elnökhelyettesként Potocskáné Kőrösi Anita indul.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×