eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szelfizés közben sérült meg súlyosan két fiatal Sárospatakon

Figyelmeztet a rendőrség, hogy senki ne készítsen veszélyes helyeken vagy körülmények között fényképeket - nem éri meg.

Szelfizés miatt súlyosan megsérült két fiatal Sárospatakon - közölte a rendőrség a honlapján. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Sárospatakon hétfő este egy 16 éves fiú a vasútállomáson felmászott egy tehervagon tetejére, hogy fényképet készítsen, de "a felsővezetékben lévő magasfeszültség áthúzott rajta". 15 éves barátja megpróbált segíteni, de ő is súlyosan megsérült.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Az eset kapcsán felhívták a figyelmet: a közösségi média felületein vannak veszélyes, időnként extrém helyeken elkészített "önarcképek", amelyek elkészítése sok esetben kockázati tényezőt is jelenthet. "Nem éri meg az értelmetlen kockázatvállalás" - írta a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×