eur:
389.32
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az Egységben Magyarországért szerint Orbán Viktor válságba vezette Magyarországot

Online sajtótájékoztatót tartottak az Egységben Magyarországért néven összefogott baloldali ellenzéki pártok.

Varju László, a DK alelnöke a parlamenti választáson közös jelöltekkel induló ellenzéki pártok pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Orbán Viktor elismerte, hogy válság van, illetve válság lesz, és ha ő kormányozhat, akkor "megszorításokra készül".

A politikus kijelentette, a válság a kormányfő miatt már be is következett. Ha Orbán Viktor politikájának eredményeként csökkenő állami bevételekkel kell számolni, akkor ez a kiadások csökkenésével, "tehát megszorítással" jár - érvelt Varju László.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke azt mondta, a miniszterelnök 12 év után beismerte, hogy Magyarországon gazdasági és szociális válság van. Hozzátette, ezt a válságot a kormányfő okozta.

Hiába emelkedtek a nyugdíjak és a bérek, ha az infláció nagyobb mértékben növekszik - közölte. Hangsúlyozta, a lakosság közel húsz százaléka szegénységben él, miközben több mint 600 ezer nyugdíjas járandósága nem éri el a havi százezer forintot.

Az ellenzék programjából kiemelte, hogy a legrosszabb helyzetben lévők számára bevezetnék a szociális minimum intézményét, duplájára emelnék a családi pótlékot és folyamatosan emelnék a nyugdíjakat, amelyeknek megőriznék az értékét.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, hogy

Orbán Viktor elszigetelődött külföldön és "káoszkormányzást valósított meg belföldön".

Hozzátette, most a miniszterelnök ismerte el, hogy egy meglehetősen forrásbő időszakon van túl, "mégis gazdasági válságba sodorta hazánkat". Előfordulhat, hogy egy mezőgazdasági országban az alapvető fogyasztási cikkek ára először "felrobban", aztán pedig akár hiány is kialakulhat - húzta alá állításait.

Bírálatként azt mondta, nincs Európában még egy kormány, amely lakosságarányosan ennyi elhelyezés nélküli kilakoltatást "vezényelt volna le". Hozzátette, a gyermeknevelési cikkeken pedig egész Európában Magyarországon a legmagasabb a "büntetőadó".

A gazdasági válságból való kilábalás receptje egy ellenzéki győzelem - jelentette ki zárásként a képviselő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×