eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor: figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények közelednek a magyar határhoz

A nemzetbiztonsági operatív törzs ülése után jelentkezett a kormányfő.

Megjelent az a rendelet, amely világossá teszi, hogy Magyarország területéről fegyvert nem lehet Ukrajna területére szállítani – emlékeztetett Orbán Viktor, miután a nemzetbiztonsági operatív törzs ülésén a Karmelita kolostorban értékelték az ukrajnai háború miatt kialakult helyzetet a háború 12. napján.

"Figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz, ami azt jelenti, hogy a menekültek száma nőni fog. Arra kell felkészülnünk, hogy egyre több embert kell ellátnunk. Meghoztuk azokat a döntéseket, amelyek garantálják a civil szervezetek és a hatóságok közti olajozottságát" – mondta a miniszterelnök.

Számba vették a heti diplomáciai lépéseket is.

"Erőfeszítéseket fogunk tenni ismét a béke helyreállítása érdekében.

Ezért a V4-ek miniszterelnökei holnap Londonban, majd az Európai Unió összes miniszterelnöke csütörtökön és pénteken Párizsban tárgyal majd. Megpróbáljuk a háború útját elrekeszteni és megnyitni a tárgyalások útját, amelyek elvezethetnek a békéhez."

A nemzetbiztonsági operatív törzs tagja, illetve az ülések állandó meghívottja a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a pénzügyminiszter, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti információs államtitkára, a Magyar Honvédség parancsnoka, az Információs Hivatal vezetője, az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetője, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetője, a miniszterelnök kabinetfőnöke, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár valamint a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×