eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján a debreceni Kölcsey Központban 2022. február 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hamarabb utalja az szja-visszatérítést a NAV

Elsősorban az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és azokat érintik, akik elmulasztották határidőben leadni a nyilatkozatukat.

Azok a családok, amelyek az adóbevallásukban veszik igénybe az adóvisszatérítést, az eredeti határidőnél korábban kaphatják kézhez az összeget – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltett videoüzenetében.

Az adóbevallások beérkezését követően

a 30 napos utalási idő helyett két héten belül visszautalják

a családoknak a tavaly befizetett személyi jövedelemadót – tájékoztatott.

A fentiek elsősorban az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és azokat érintik, akik elmulasztották határidőben leadni a nyilatkozatukat.

A gyermeket nevelő szülők már több mint 610 milliárd forintot kaptak kézhez a családi adóvisszatérítéssel – ismertette Varga Mihály. Hozzátette: azzal számolnak, hogy az adóbevallásokban érvényesített visszatérítéssel ez az összeg több tízmilliárd forinttal emelkedhet.

A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi a kifizetéseket; a tavalyi volt az elmúlt 30 év legnagyobb gazdasági növekedése, amely egyben első az uniós rangsorban.

A minisztérium idén is jóval 5 százalék feletti bővülésre számít – mondta Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×