eur:
389.68
usd:
363.45
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Exe megbízásából verték össze és rabolták ki a nőt

Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat szerint a bűncselekmény felbujtója – egy 39 éves férfi – 2020 májusában ismerkedett meg az ügy másik két vádlottjával, egy 28 éves férfival és annak 26 éves barátnőjével. Egy idő után a fiatalabb férfi megkérdezte az idősebbet, tud-e adni neki valami munkát.

Ezek után a 39 éves vádlott – 300 ezer forintot ígérve – azzal bízta meg a fiatalabb férfit, hogy kezdje el figyelni és követni a korábbi barátnőjét, mivel a szakításuk óta haragudott rá, és tudni akarta, hol jár, mit csinál, valamint meg akarta akadályozni, hogy a nőnek új párkapcsolata legyen. A sértett megfigyeléséhez időközben a fiatalabb férfi 26 éves barátnője is csatlakozott.

A vád szerint a 39 éves férfi később már azzal bízta meg bűntársait, hogy

támadják is meg a sértettet a lakásán, kötözzék meg, súlyosan bántalmazzák, és rabolják ki.

Ennek során a férfi különféle elkövetési módokat is ajánlott volt barátnője testi-, és pszichikai bántalmazására, valamint a sértett megkötözésére műanyag kötözőt is adott társainak. A megbízás teljesítése esetén a 39 éves férfi 1 millió forintot ígért.

Több héten át tartó tervezést követően, a bűncselekmény végrehajtásával megbízott férfi és barátnője 2020. július 13-án délután, magukat futárnak kiadva, megjelentek a sértett III. kerületi lakóhelyénél, ahol a társasházba bejutva a sértett lakásához mentek. Amikor a sértett ajtót nyitott, a férfi belökte őt a lakásba, és ököllel megütötte, barátnője pedig megkötözte a földre került nőt. A férfi ezután betömte a sértett száját, majd a szekrényből

elővett egy vállfatartó vascsövet, és azzal a sértettet testszerte megütötte.

A vádlottak a sértett lakásán különböző értékeket gyűjtöttek össze, amikkel a vádlott nő elhagyta a lakást. A férfi ezután még tovább bántalmazta a sértettet, majd fogta a kulcsait, és a megkötözött, vérző nőt hátrahagyva, ő is távozott a helyszínről.

A sértett az erkélyen keresztül egy lakótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget. A sértett többszörös csonttöréssel járó súlyos sérüléseket szenvedett.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó (alábbi) felvételen a bűncselekményt végrehajtó férfi és nő látható; a nő a megtévesztés érdekében virággal a kezében érkezik a helyszínre, a férfi pedig amikor már távozik a bűncselekmény helyszínéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×