eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kállai Melinda vezető akvarista tintahalkarikával  etet egy zebracápát a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A tenerifei Loro Park két zebracápát – a 15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit – ajándékozott az állatparknak.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Zebracápák érkeztek Nyíregyházára – fotók

Maui és Nazare bő egyévesek és 110 centi hosszúak.

Két zebracápát (Stegostoma fasciatum) ajándékozott a tenerifei állatkert a Nyíregyházi Állatparknak.

A 14 hónapos hím Maui és a 15 hónapos nőstény Nazare 110-110 centiméter hosszú, de ivarérett korukban akár 2,5 méteresre is megnőhetnek. A Kanári-szigeteken található Loro Park a nyíregyházi állatkert mellett a bécsinek is juttatott szaporulatából – közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője.

Nyíregyháza, 2022. január 2.
Zebracápák (Stegostoma fasciatum) a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A  15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit a tenerifei Loro Park ajándékozta az állatparknak.
MTI/Balázs Attila
Zebracápák (Stegostoma fasciatum) a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A 15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit a tenerifei Loro Park ajándékozta az állatparknak. MTI/Balázs Attila

Az India Ház legújabb lakói repülővel, majd speciális légkondicionált teherautóval érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre, ahol még

szoktatóketrecben ismerkednek új lakóhelyükkel és a fekete hátúszójú szirticápa lakótársaikkal.

A porcos halak naponta egyszer kapják meg heringből, makrélából, tintahalból és hekkből álló élelmüket.

Nyíregyháza, 2022. január 2.
Kállai Melinda vezető akvarista tintahalkarikával  etet egy zebracápát a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A tenerifei Loro Park két zebracápát – a 15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit – ajándékozott az állatparknak.
MTI/Balázs Attila
Kállai Melinda vezető akvarista tintahalkarikával etet egy zebracápát a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A tenerifei Loro Park két zebracápát – a 15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit – ajándékozott az állatparknak. MTI/Balázs Attila

A zebracápák az Indiai-óceán és Csendes-óceán vizeiben honosak. Általában a partközeli sekély vizeket, a korallzátonyok környékét kedvelik, ritkán azonban a nyílt tengerre is kimerészkednek. Sokszor pihennek mellúszóikra támaszkodva az aljzaton, a tengerfenéken. Kültakarójuk kikeléskor csíkos – erre utal a fajnevük –, de a csíkok egy éven belül eltűnnek róluk és pöttyök jelennek meg rajtuk.

A két állat érkezésével már hét cápafajjal találkozhatnak a látogatók a Nyíregyházi Állatparkban.

Nyíregyháza, 2022. január 2.
Zebracápa (Stegostoma fasciatum) a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A tenerifei Loro Park két zebracápát – a 15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit – ajándékozott az állatparknak.
MTI/Balázs Attila
Zebracápa (Stegostoma fasciatum) a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A tenerifei Loro Park két zebracápát – a 15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit – ajándékozott az állatparknak. MTI/Balázs Attila

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×