eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában 2017. június 27-én. A Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között július 8-ától közlekedik a 100E jelzésű járat.
Nyitókép: Illyés Tibor

Szombattól hosszú korlátozás kezdődik a népligeti felüljárón

Egyre rosszabb az állapota, ezért lépett a BKK.

Rossz állapota miatt szombattól nem hajthatnak át a népligeti felüljárón a 12 tonnánál nehezebb járművek, ebbe a kategóriába tartoznak az Üllői úton közlekedő csuklós autóbuszok is - írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A személygépkocsival közlekedők továbbra is biztonságosan használhatják az átjárót, amelynek állapotát a BKK és a Budapest Közút szakemberei folyamatosan vizsgálják.

A korlátozás a 100E repülőtéri gyorsjáratot is érinti, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Budapest belvárosa, valamint a Liszt Ferenc-repülőtér között. A repülőtéri járat januártól az átkelőt elkerülve, a Népligeten át közlekedik mindkét irányban, ez néhány perces menetidőnövekedést okozhat.

A közlemény szerint sok más budapesti átkelőhöz, hídhoz hasonlóan a népligeti felüljáró esetében is elmaradtak a szükséges korszerűsítési munkák az elmúlt évtizedekben, így a főváros egy újabb felüljárót örökölt, amelynek közlekedési szerepe kiemelt, ugyanakkor rendkívül rossz állapotban van, és mielőbbi felújításra szorul. A korszerűsítéséhez szükséges forrással azonban jelenleg sem a fővárosi önkormányzat, sem a BKK nem rendelkezik - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×