eur:
391.25
usd:
366.38
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Rezidens orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 22-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A rezidensszövetség a plusz 29 milliárd forint megfelelő elosztását kéri

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) szerint nagy lépés az ügyeleti díjakra adott plusz 29 milliárd forintos forrás, de fontosnak tartják annak megfelelő elosztását.

Mint arról az Infostart is beszámolt, további forrást biztosított a kormányzat az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjaira a jövő évben.

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) üdvözli, hogy az orvosi ügyelet, a készenlét, az önként vállalt túlmunka, illetve a sürgősségi osztályok szakdolgozóinak a sürgősségi betegellátási műszakpótlék kifizetéséhez. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a jövő évi költségvetésben ezen díjak megemelésére elkülönített 29,4 milliárd forint elosztása során biztosítani kell, hogy a legnagyobb arányú ügyeletidíj-emelésben az ügyeleti munkából legnagyobb terhet viselő orvosok, köztük a rezidensek részesüljenek.

"Bízunk benne, hogy így 2022-ben már nem fog előfordulni olyan, mint idén szentestén, amikor is

voltak orvosok, akik 1525 forint nettó bérért kényszerültek az ünnepet családjuktól, szeretteiktől távol tölteni"

- írták.

Bíznak továbbá abban is, hogy mind az orvosi, mind a szakdolgozói bérek a jövőben olyan mértéket érhetnek el, ami elismeri az egészségügyi dolgozók társadalom érdekében tett erőfeszítései és a gazdaság működéséhez, növekedéséhez való hozzájárulásuk mellett egyéni áldozatvállalásukat is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×