eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: mrs/Getty Images

Kinyílt egy kapu a nagycsoportos ovisok szülei számára

Keddtől beadhatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Megnyílt az az informatikai felületük, amely a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek benyújtására szolgál. A kérelmeket január 18-áig lehet beadni.

Amennyiben egy szülő (gyám) valamilyen okból úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, vagy éppen indokolt, hogy még nem tanköteles gyermeke szeptemberben megkezdje az iskolát, az OH-hoz nyújthatja be kérelmét, amelyhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet.

A hivatal honlapján már elérhető a kérelmezést támogató formanyomtatvány, amely valamennyi szükséges adatot tartalmaz, és amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatnak az OH-hoz. A dokumentum a https://ohtan.oh.gov.hu oldalon érhető el. Az űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek benyújtását és feldolgozását - emelték ki.

A szükséges adatokról és a csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható a hivatal honlapján, a https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa címen - írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×