eur:
394.49
usd:
370.32
bux:
65237.58
2024. április 23. kedd Béla
A 3-as metró a felújított szerelvényei a BKV Kőér utcai járműtelepén, ahol sajtótájékoztatót tartott a kocsik műszaki állapotáról Héri József, a BKV Metró Üzemigazgatóságának vezetője 2020. január 22-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jól érzékelhető béremelés jön a BKV-nál

Általános, 15 százalékos növekedés érkezik.

Jövőre összességében 10,5 milliárd forintból emeli a BKV-nál a béreket a főváros - értesült a Világgazdaság.

A lap keddi számában megjelent cikk szerint ez a társaság mintegy tízezer munkavállalójánál általános, 15 százalékos alapbérnövelést jelent, ami rekord a cégnél. Legutóbb még Tarlós István második főpolgármesteri ciklusának közepén, 2017-ben volt hasonló léptékű emelés, de az akkori, átlagosan 15 százalékos plusz megoszlott: 10 százalékot kapott minden dolgozó, a fennmaradó 5 százalékot pedig bérfeszültség, a hiányszakmák problémájának kezelésére fordították - idézték fel.

A Világgazdaság úgy tudja, nemcsak a BKV-nál jut pénz magasabb fizetésekre, Budapest a jövő évre összesen 15 milliárd forintot tervez béremelési keretként, amiből a fővárosi tulajdonú vállalatoknál dolgozó, csaknem 18 ezer munkavállaló mindegyikének biztosítható a 15 százalékos többlet. Ez a mérték a városvezetés és a bérszövetségbe tömörülő szakszervezetek idén nyáron aláírt, három évre szóló bérpolitikai megállapodásából következik, amely a minimálbér változása alapján kalkulálja az emelés nagyságát - tette hozzá a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×