eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hótoló munkagépek sorakoznak a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt. budapesti Szállító utcai telephelyén, ahol sajtótájékoztatót tartottak a cég téli munkarendjéről 2015. november 11-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy munkában az FKF az ónos eső után

Folyamatosan síkosságmentesítik az éjszakai ónos esőt követően a budapesti utakat a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkagépei; a társaság egyúttal az ingatlantulajdonosokat is kérte a járdák takarítására.

Az FKF azt írta, hogy Budapestet csütörtök éjfél körül érte el egy csapadékzóna, amelyből a főváros teljes területén, több hullámban ónos eső esett. A Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől 41 járművel folyamatosan végezték az utak síkosságmentesítését, hogy biztosítsák - első lépésben - a közösségi közlekedés zavartalanságát, a balesetmentes közlekedés feltételeit.

A munkát a nappali műszakban tovább folytatják - tették hozzá.

A társaság Budapest több mint 5000 kilométernyi szilárd burkolatú úthálózatának takarítását jogszabályban meghatározott, szigorú prioritási sorrendben végzi. A felsorolás szerint ezek: a hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák, a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, egyéb autóbusz- és közösségi közlekedési útvonalak, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez és a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak.

A mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés - írták.

Felhívták a figyelmet, hogy a járdák, főként a budai hegyvidéki területeken jegesek. Ezért a társaság kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy a járdákat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Az ingatlanok előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, társasházak esetében a lakóközösség köteles gondoskodni az épület előtti járdaszakasz takarításáról - hívták fel a figyelmet, hozzátéve: a közösségi közlekedési eszközök üzemeltetőit és a kerületi önkormányzatokat is jelentős kötelezettség illeti a maguk területén.

Az FKF arra kéri a Budapesten gépjárművel közlekedőket, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő, lehetőleg téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint jelenleg is több megyében vannak érvényben első- vagy másodfokú riasztások az ónos eső veszélye miatt.

A katasztrófavédelem korábban azt kérte, aki teheti, az ónos esővel érintett területeken ne induljon útnak. A meteorológiai riasztásokról a met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig az utinform.hu oldalon lehet tájékozódni.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×