eur:
390.96
usd:
366.77
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Tűzoltók egy telephelyen, amely kigyulladt a főváros XVIII. kerületi Fáy utcában 2021. december 11-én. A mintegy négyezer négyzetméteres, kétszintes épület belső helyiségében műanyagszármazékok gyulladtak meg.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Több mint 80 tűzoltó oltotta a hatalmas budapesti tüzet - fotók

Kigyulladt egy kétemeletes épület szombat hajnalban. A teteje sokáig nagy felületen égett, reggel erősítést kaptak a helyszínen dolgozó tűzoltók.

Reggel újabb egységek kapcsolódtak be annak a tűznek az oltásába, amely Budapest XVIII. kerületében, a Fáy utcában, egy telephelyen keletkezett szombat hajnalban. Egy mintegy négyezer négyzetméter alapterületű, kétszintes épület borult lángba: körülbelül százötven négyzetméteren lángoltak műanyagszármazékok. A tűz több száz négyzetméteren a tetőre is átterjedt, az épület egy része pedig megtelt füsttel.

Reggel hat órára a tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat, ám a tető még több száz négyzetméteren égett. Negyed nyolckor azt írta a katasztrófavédelem, hogy már a fővárosi hivatásos, valamint a rózsadombi, a pilisszentiváni, az üllői, a gyáli, a soroksári, a délegyházi és a budaörsi önkéntes tűzoltók közösen – összesen több nyolcvan ember – vesznek részt a tűz oltásában. A munkálatokat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője irányította.

Délelőtt tízkor jött a hír, hogy eloltották a tüzet. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával

huszonnyolc egység nyolcvankét tűzoltója fojtotta el,

az irányításba bekapcsolódott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője is.

A rajok megkezdték az utómunkálatokat, feltárják és eloltják a még izzó-füstölő részeket.

A helyszínen és a környező utcákban a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×