eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Megrosszabbították a végrehajtói kar vezetőjének előzetesét

Márciusig letartóztatásban marad Schadl György.

90 nappal meghosszabbították a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke és két társa előzetes letartóztatását – közölte a 24.hu kérdésére a Fővárosi Törvényszék csütörtökön. A szerdai döntés eredményeként Schadl György március 8-ig letartóztatásban marad.

A lap felidézi, hetekig hírzárlat övezte, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét letartóztatták. A hírek szerint Schadl Györgyöt a repülőtéren fogták el feleségével együtt, amikor Dubajba készültek utazni.

Aztán, mint arról az Infostart is beszámolt, kedden Völner Pál igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés és más bűncselekmény miatt. A gyanú szerint a fideszes politikus hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a MBVK letartóztatásban lévő elnökétől.

Az ügyben jelenleg tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes. Az ügyészség kedden azt közölte, hogy hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön a lap érdeklődésére tudatta, hogy a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény folyamatban lévő ügyben a kihallgatott nyolc végrehajtón, köztük a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökén és a végrehajtó-helyettesen kívül más hivatalos személy vagy közéleti szereplő kihallgatására nem került sor.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×