eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Egils Levits lett államfőt a Karmelita kolostorban 2021. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A határvédelemről is tárgyalt Orbán Viktor a lett elnökkel

A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Egils Levitset.

Orbán Viktor Lettország köztársasági elnökét biztosította Magyarország támogatásáról az illegális migráció elleni küzdelemben – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Egils Levits a diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. és újrafelvételének 30. évfordulója alkalmából Áder János államfő meghívására érkezett Budapestre.

Orbán Viktor és a lett elnök megbeszélésén az Európai Unió és a NATO előtt álló kihívásokról, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok valamint a tudományos együttműködés erősítéséről volt szó.

Budapest, 2021. december 8.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Egils Levits lett államfőt (b) a Karmelita kolostorban 2021. december 8-án. A kormányfő mellett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Budapest, 2021. december 8. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Egils Levits lett államfőt (b) a Karmelita kolostorban 2021. december 8-án. A kormányfő mellett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A tárgyaláson kiemelték az EU külső határvédelmének fontosságát, és azt, hogy Brüsszel ehhez nyújtson a tagállamoknak megfelelő anyagi segítséget – ismertette Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×