eur:
393.02
usd:
366.99
bux:
66821.6
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a pesti fonódó villamosvonal első elemének átadásán a Haller utca és a Soroksári út kereszteződésénél 2020. november 6-án. A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, így kapcsolat jött létre a Haller utca felől a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely elmondta, ott lesz-e a reggeli ITM-tárgyaláson

A főpolgármester a Facebookon reagált Palkovics László hirtelen jött invitálására.

Mint azt az Infostart is megírta, Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter vasárnap kora délután közleményben tudatta, hogy hétfő reggel nyolc órára egyeztetése hívja Karácsony Gergely főpolgármestert. A téma: a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezete, a főváros első embere akár egyből alá is írhatja az erről szóló megállapodást – álla közleményben.

A főpolgármester közösségi oldalán reagált a meghívóra: „Lépjünk túl azon, hogy vasárnap délután másnap reggelre tárgyalni hívni valakit finoman szólva nem elegáns, főleg, ha telekürtölöd vele a sajtót. Lépjünk túl azon is, hogy miniszter úr saját szavait cáfolja azzal, hogy most hirtelenjében elküldte a támogatási szerződést, hiszen korábban azt mondta, csak az aláírásom hiányzik a folyósításhoz.

Az igazi kérdés az, miért kell az egységes ellenzéknek tiltakozni, követelőzni, akciózni, erőt mutatni ahhoz, hogy a fővárosi közlekedés hozzájusson a törvényben garantált támogatáshoz? Ami egyébként is igen szerény összeg, a teljes költségvetés mindössze 7 százaléka, nagyjából annyi, amit a jegyet és bérletet vásárló utasok áfaként már befizettek az államnak.

Én mindenesetre ott leszek holnap reggel,

hogy a budapestiek ne lássák kárát a kormány kicsinyességének.”

Korábban hónapokok keresztül egymásra mutogattak a felek, miért nem fizeti ki az állam a Budpestnek járó 12 milliárd forintos támogatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×