INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

békemenet

orbán viktor

erzsébet tér

Orbán Viktor: 15 évvel ezelőtt az ifjú kommunisták október 23-ából november 4-ét csináltak

Orbán Viktor: 15 évvel ezelőtt az ifjú kommunisták október 23-ából november 4-ét csináltak

Infostart

"Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, hogy kik vagyunk mi valójában" - fogalmazott a békemenetről érkezett sok ezer ember előtt az Erzsébet térnél a miniszterelnök október 23-án.

A békemenettel Budáról érkezett sok ezer ember előtt mondta el október 23-ai beszédét Orbán Viktor miniszterelnök az Erzsébet téren.

"Jó napot, magyarok, jó napot, lengyelek, jó napot, olaszok" - köszöntötte hallgatóságát. "Régen láttuk egymást, sok mindent kell megbeszélnünk ma délután, de mindenekelőtt emlékezzünk, emlékezzünk a 65 évvel ezelőtti napokra és a 15 évvel ezelőtti délutánra!" - tette hozzá.

Mint felidézte, 15 évvel ezelőtt "az ifjú kommunisták október 23-ából november 4-ét csináltak".

"Vagy ide, vagy oda kell állnod. Szempillantás alatt kiderül, ki a rossz, ki áll a történelem jó, és ki a rossz oldalán.

Mi, magyarok, jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, magyar hazafiak a kommunisták ellenében" - idézte fel 1956-ról.

Szerinte "arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, hogy kik vagyunk mi valójában. Hatalmas erők költöztek belénk, és megrendültek a kommunista rendszer tartópillérei. A magyar név megint szép lett, méltó régi, nagy híréhez".

Erre a napra szerinte rangtól és társadalmi élethelyzettől függetlenül mindenki ugyan amiatt emlékezik, "dicsőség a hősöknek" - fogalmazott.

Ezt követően párhuzamokat állított az 1956-os és 2006-os magyar vezetői hozzáállás között.

"Amikor felemeltük a szavunkat, könnygázzal, lovasrohammal és gumilövedékkel válaszoltak. Ezen a helyen 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a pesti utcákat. Történt mindez az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a világ szeme láttára. Lassan mondom, hogy mindenki megértse,

soha nem fogjuk elfelejteni nekik"

- mondta.

A pesti humor szerint - mint folytatta - nem akkor kell megsértődni, amikor az ember úgy érzi, hanem amikor megéri; ennek volt szerinte köszönhető, hogy 2010-ben a polgári erők kétharmados választási győzelmet aratva "elsöpörték a szocialista Magyarországot".

Gyurcsány Ferencet neve említése nélkül "az Országház fantomjának" nevezte.

"Elégtételt venni elég egyetlen mámoros pillanat, de évek kellettek jóvátenni a baloldal rombolását. Nagy kegyelem, hogy eközben a nemzeti egység végig fennmaradt" - fejtegette, "sikerült eltakarítani a romokat, talpra állítottuk Magyarországot, egymillió új munkahelyet hoztunk létre, lerúgtuk magunkról a devizahiteleket, csökkentettük az adókat, és eljutottunk oda, hogy jövőre magasabb lesz a minimálbér, mint 2010-ben az átlagbér volt".

Ezt követően felsorolta a 2022-es intézkedéseket, többek között:

  • fiatalok adómentessége
  • gyermeket nevelők szja-visszatérítése.

Ezt követően EU-s dimenziókra tért át, jelezve, "mi még mindig itt vagyunk", a korábbi ellenfeleknek pedig már a nevére is alig emlékezni.

"Ideje lenne, hogy Brüsszelben is megértsék, velünk még a kommunisták sem boldogultak, mi vagyunk a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül Góliát. Mi vagyunk, akik kiütötték az első téglát a berlini falból. És most is álljuk a sarat. Most is azt állítjuk, hogy nem igazunk van, igazunk lesz.

Lesz népszavazás, meg fogjuk állítani az iskola falain kívül az erőszakos LMBTQ-propagandát"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Szerinte a baloldal "szervezkedik és fenekedik", szórja az erőszak és a viszály magvait.

"Ellenfeleink azt hiszik, nem ismerjük fel a farkast, ha báránybőrbe bújtatják, azt hiszik, nem tudjuk, hogy ő fogja megenni a nagymamát... de van ott hely még más percemberkék számára is" - vélekedett Orbán Viktor, aki szerint "a baloldal fáján csak baloldali politika nyílik".

A baloldal szerinte ma megint szervezkedik, és

"a nagy víz túlpartján már készül Gyuri bácsi is"

- utalt Soros György vélt szerepére, de "rossz az időzítés", az amerikaiak ugyanis nem akkor jönnének, "amikor hívtuk őket" - utalt vissza az 1956-os amerikai be nem avatkozásra.

Szerinte 1956-ban, 2006-ban és ma is ugyanazt akarják a magyarok, "igazságot Magyarországnak".

"Nem gondoljuk, hogy mindig, mindenben igazunk van, de mindig igazunk van, amikor támadnak minket, és mi megvédjük magunkat. A legyüzhetetlen igazság bennetek van, a lelketekbe oltva. Hallgassatok rá, cselekedjetek a sugallata szerint, és ha eljön az idő, álljatok ki a házatok elé és védjétek meg!" - szólított fel Orbán Viktor.

Kijelentette, az ő kormányzásukkal még azok a magyarok is jobban járnak, akik nem rájuk szavaznak.

Úgy látja, amit a baloldal csinál, annak több köze van a szórakoztatóiparhoz, mint a komoly politizáláshoz, "még azt a választást sem tudták megnyerni, amin csak ők indultak", "azon versenyeztek, ki legyen Soros György és Brüsszel hazai helytartója, a budai pasa, az új párttitkár. Az a céljuk, hogy Mária kezéből Brüsszel kezébe tegyék le Magyarországot. Néhány levitézlett baloldali párt miatt nem kéne ennyien összegyűlnünk. De bennünket ne tévesszen meg a baloldal látványos szerencsétlenkedése, ami igazán fenyegető, az a mögöttük lévő hálózat, pénz és média, amit csak együtt szoríthatunk ki mi, magyarok" - ecsetelte.

"Jöttünk, láttunk, és újra győzni fogunk. Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk felett, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta beszédét Orbán Viktor.

Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018