eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a Magyar Kézműves Szövetség elnöke sajtóreggelijén a szentendrei Kovács Kékfestő Üzlet előtt 2021. május 28-án. A szövetség közel 60 manufaktúrája egyszerre nyitja meg műhelyeit az ország különböző pontjain a látogatók előtt 2021. június 12-én, a kézművesség világnapján.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kiderült, ki kapja meg L. Simon László parlamenti helyét

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára veszi át a távozó L. Simon László mandátumát.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kapja meg L. Simon László volt kulturális államtitkár parlamenti mandátumát – írja a Magyar Nemzet.

L. Simon László vasárnap lemondott parlamenti mandátumát miután korábban a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának nevezték ki. A Nemzeti Választási Bizottság döntése szerint helyét Vitályos Eszter kapja meg, aki a Fidesz–KDNP 2018-as választási listáján a 184. helyen szerepelt, és aki a 2022-es országgyűlési választásokon a szentendrei körzetben indul egyéni országgyűlési képviselőjelöltként.

Vitályos Eszter 2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát, 2006 és 2010 között Pócsmegyer önkormányzati képviselője és alpolgármestere volt, ezt követően 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen dolgozott a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként. 2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezte ki. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetése után a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett. 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként dolgozott, 2018-ban pedig az Emberi Erőforrások Minisztérium európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezték ki.

Vitályos Eszter nemrégiben az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt többek között Magyarország uniós ügyeiről.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×