INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

ellenzék

média

hálózat

Hálózatba szervezné az ellenzék a kormánykritikus médiát

Hálózatba szervezné az ellenzék a kormánykritikus médiát

Infostart

A Népszava által megismert információk szerint a kormányhoz közeli megyei lapokhoz hasonló felépítést terveznek.

A Gulyás Márton által alapított, a legnagyobb videómegosztón sikerrel futó műsor, a Partizán és a Jobbikhoz kötődő Nemzeti Televízió (N1TV) is stratégiai partnere lehet annak a médiavállalkozásnak, amely az ellenzéki vezetésű önkormányzatok orgánumaira támaszkodik – tudta meg a Népszava.

A lap információi szerint elsősorban azokra a településekre, illetve a helyhatóságok által fenntartott és finanszírozott kiadványokra építenek, amelyek tagjai a gödöllői polgármester, Gémesi György által vezetett Magyar Önkormányzatok Szövetségének, illetve a 2019-es önkormányzati választások után Karácsony Gergely által létrehozott Szabad Városok Szövetségének. Állítólag az ötlet a főpolgármester tanácsadói köréből származik, de Hódmezővásárhely független polgármestere, Márki-Zay Péter is beszélt arról még tavaly februárban, hogy szeretnének „létrehozni egy független hírszolgálatot, amolyan ellenzéki MTI-t” – emlékeztet a Népszava.

A korábban a kormány közelébe kerülő megyei lapokhoz némileg hasonlóan kis létszámú központi stábot hoznának létre a különféle önkormányzati médiumok segítségére. Ez egy olyan

online „munkafelület” lenne, amin keresztül a csatlakozó médiumok híreket, információkat, tartalmakat oszthatnak meg, tölthetnek le.

A lap szerint a cél az ellenzék üzeneteinek eljuttatása „a budapesti és nagyvárosi médiabuborékon túlra”.

Úgy tudni, a központi stáb egyik vezetője Kövesdi Péter, az Érd Médiacentrum ügyvezető főszerkesztője, a Népszava korábbi munkatársa lesz. Azt mondta a lapnak, hogy az önkormányzati médiavilágban létrejövő tartalmak „felhangosítására” van igény.

  • A Partizán online tévécsatornát vezető Gulyás Márton úgy nyilatkozott, hogy a kezdeményezésről már ő is hallott, bár őket még nem keresték meg, érdekük csatlakozni, hiszen így szélesebb körben megismerhetők a tartalmaik.
  • Lánczi Richárd, az N1TV főszerkesztője azt mondta, ők sem zárkóznának el a partnerségtől, de hivatalosan még senki nem kereste meg őket.
  • Kert Attila, az Euronews hírcsatorna budapesti irodavezetője kizártnak tartja, hogy kifejezetten ellenzéki önkormányzatoknak gyártsanak híradókat vagy egyéb tartalmakat, de műsorszórási megállapodás elképzelhető a csatorna és magyar önkormányzatok között, ilyen már most is van több. Ezeket az Euronews lyoni központja kötheti meg, nem a budapesti iroda.

Nyitókép: Jakab Péter/Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018