INFORÁDIÓ
2021. június 14. hétfő
Vazul

bkk

újbuda

közlekedés

felújítás

Nagy változások Újbuda közlekedésében

Nagy változások Újbuda közlekedésében

Infostart / MTI

Elkezdődhet a munka a Péterhegyi úton, szombattól más útvonalon járnak a buszok.

Lezárult az újbudai Péterhegyi út felújításának előkészítése, június 14-én, hétfőn a kivitelező Colas Út Zrt. átveszi a munkaterületet, az arra közlekedő autóbuszok útvonala viszont már szombaton megváltozik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A rekonstrukció a Neszmélyi út és az Egér út közötti szakaszt érinti. A beruházás keretében az Egér úton keresztülvezető gyalogátkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogátkelőhely készül.

A helyszíni kivitelezési munkák megkezdése előtt, június 12-én, szombaton megváltozik a Péterhegyi út forgalmi rendje, ami érinti az arra közlekedő autóbuszok útvonalát is.

A Péterhegyi út Neszmélyi út és Egér út közötti szakasza egyirányú lesz az Egér út felé. Az autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve közlekednek, ezért hosszabb menetidővel kell számolni - írták.

  • A 150-es autóbusz Újbuda-központ felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út (Menyecske utca) megállóhelyeket, ideiglenesen megáll azonban az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 8E, a 40-es és a 88-as autóbuszok megállóhelyén (Sasadi út).
  • A 153-as autóbusz Gazdagréti tér felé nem érinti az Őrmezei út és az Igmándi utca megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út).A 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbuszok Kelenföld vasútállomás felé nem érintik az Őrmezei út és Igmándi utca megállóhelyeket, megállnak viszont az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Péterhegyi út/Neszmélyi út).
  • A 141-es, a 101E és a 101B autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve haladnak.
  • A 941-es éjszakai autóbusz Móricz Zsigmond körtér felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út/Neszmélyi út megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Neszmélyi út) - olvasható a BKK közleményében.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018