INFORÁDIÓ
2022. július 1. péntek
Annamária, Tihamér

bkk

villamos

akadálymentesítés

Nagy munka kezdődhet az 50-es villamos vonalán

Nagy munka kezdődhet az 50-es villamos vonalán

Infostart / MTI

A BKK négy megállót korszerűsít, a járat utasai kerekesszékkel, valamint babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak a CAF-villamosok üzembe állítása után.

Ősszel megkezdődhet négy megálló akadálymentesítése és korszerűsítése az 50-es villamos vonalán, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Alterra Zrt. aláírta a vállalkozási szerződést - közölte a BKK.

A Colas Alterra Zrt. a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas csárda tér megálló peronjait és -berendezéseit építi át.

  • Elbontják a meglévő megállókat,
  • korszerű peronokat épít új utasvárók és -tájékoztatók elhelyezésével.
  • Felújítják a csatlakozó út- és járdaszakaszokat, gyalogátkelőhelyeket,
  • 39 új fát telepítenek és a zöldfelületet is rendezik.

A járat utasai kerekesszékkel, valamint babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak majd a CAF-villamosok üzembe állítása után - írták.

Az említett négy megálló a következő lépése a teljes vonal akadálymentesítésének, az első a Határ úti végállomás felújítása volt.

A BKK közölte: a projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával bruttó 984,537 millió forintból valósul meg. A korszerűsítés előreláthatóan még ez év végéig elkészül.

A közleményben kitértek arra is, hogy a BKK megállapodott a CAF-villamosok gyártójával, és a szerződésmódosításnak köszönhetően jövő májusig - teljesen vagy részlegesen - lehívhatja a még opcióban szereplő 51 villamost, ha lesz rá anyagi forrás.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018