eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Védőfelszerelést viselő orvosok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hely szerinti bontás: részletes adatok a hazai járványhalálozásról

A részletes helyi adatokból kiszámolták, hogy melyik járásokban volt a legnagyobb a halálozási arány márciusig.

Kiadták a részletes adatokat, hogy az egyes településeken hány halottja volt a koronavírus-járványnak – írja a 444.hu a K-Monitor adatigénylése alapján. Március 4-ig 15 659 áldozatról tudni, vagyis ebben a harmadik hullámban elhunytak nagy része még nincs benne.

Az adatok összesítéséből kiderül, hogy a szikszói járásban volt a legmagasabb a halálozási arány, közel 11 százalék, tehát az ottani fertőzöttek haltak meg a legnagyobb eséllyel. A tíz legmagasabb halálozási aránnyal rendelkező járásból három Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, három Bács-Kiskunban található, egy-egy pedig Hevesben, Veszprémben, Fejérben és Békésben.

  • Szikszói járás 10,7%
  • Encsi járás 8,69%
  • Kunszentmiklósi járás 8,68%
  • Pétervásárai járás 8,49%
  • Jánoshalmai járás 8,28%
  • Devecseri járás 8,16%
  • Enyingi járás 8,12%
  • Gyomaendrődi járás 8,02%
  • Tiszakécskei járás 8%
  • Ózdi járás 7,78%

A lista másik végén a kapuvári járás áll, az ottani arány 2 százalék alatti. A legkedvezőbb adatokat mutató első tízben négy Pest megyei, három Győr-Moson-Sopron megyei járás, egy-egy Hajdú-Bihar, Veszprém és Csongrád megyei mellett.

A települések méretét nézve a megyei jogú városokban (3,6 százalék) és a fővárosban (3,9 százalék) volt a legalacsonyabb a halálozási arány. A városokban (4 százalék), községekben (4,3 százalék) és nagyközségekben (4,4 százalék) ennél magasabb.

Lakosságarányosan a Veszprém megyei Szőcön volt a legmagasabb a halálozás, 436 lakosból 13-an vesztették életüket.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×