eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels.com

Vádemelést javasolnak a nemzeti konzultációs oldal támadója ellen

Programot írt a konzultációs ívek tömeges kitöltésére, és ezt videón közzé is tette.

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint támadást kísérelt meg a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációnak otthont adó weboldal ellen 2020 szeptemberében – közölték a police.hu oldalon.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytatott információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt, miután a weboldalt üzemeltető NISZ Zrt. rendszergazdái észlelték, hogy a kérdőívet ugyanazon forrásból, hirtelen nagy számban kísérli meg kitölteni valaki.

Az elkövető a tömeges kitöltésekhez egy programot készített, aminek a működéséről álnéven videót is feltöltött az egyik videómegosztó portálra.

A felvételen látható volt, amint az automatikus kitöltést lehetővé tevő algoritmus véletlenszerű adatokkal, egymást követően rövid időn belül több tízezerszer tölti ki a kérdőívet.

A kibernyomozók az eljárás során azonosították a videót feltöltő, és egyben a programot készítő férfit, akinek lakcímén 2020. december 16-án kutatást tartottak, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügy iratait most vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×