eur:
389.63
usd:
362.78
bux:
67980.8
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Új szakasz a magyarországi oltókampányban

Azért van rá lehetőség, mert már akkora mennyiségű vakcina áll rendelkezésre itthon és mert a regisztráltak döntő többségét már beoltották.

Hétfőtől minden határon túl élő magyar felveheti Magyarországon az oltást, ha máshol ezt nem tudja, vagy nem akarja megtenni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

"Ha valaki a világ bármely pontján, Patagóniától Csíkszeredáig szeretné beoltatni magát, de ott ahol él, nem tudja, vagy jobban bízik Magyarországban, jöjjön ide Magyarországra. Regisztráljon az erre a célra kijelölt informatikai felületen, időpontot és helyszínt fog kapni" - mondta a kormányfő még pénteken - erre egy Facebook-videóval emlékeztettek vasárnap.

A regisztráció lehetőségéről a koronavírus-tájékoztató oldal napok óta hírt ad: a vakcinainfo.gov.hu oldalt lehet erre használni, már azoknak is, akik nem rendelkeznek magyar TAJ-számmal.

A vasárnapi adatok szerint a beoltottak száma 4 600 012 fő, közülük 2 701 789 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásra több mint 5 millióan regisztráltak, és 81 százalékuk meg is kapta azt.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×