eur:
394.5
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
standing still traffic
Nyitókép: Marcos Assis/Getty Images

Több dugó is nehezíti a fővárosi közlekedést

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny befutója és a pesti rakpart lezárása miatti korlátozások kihatnak a város számos útjának forgalmára.

A kerékpárverseny miatt lezárták várhatóan

  • vasárnap 21 óráig az Andrássy utat a Kodály körönd és a Dózsa György út között;
  • 17 óráig a Felsőerdősor utcát;
  • 18 óráig a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között, valamint a Hősök terét is.
  • Lezárásra kell számítani továbbá 16 óráig a Dózsa György úton a Podmaniczky utca és az Ajtósi Dürer sor között, valamint a Városligeti fasorban.
  • Lezárták ma 21 óráig az Olof Palme sétányt is a Hősök tere és a Dvořák sétány között.

Az érintett részeken a BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

Hétvégére, vasárnap este 11 óráig le van zárva az autósok elől a Pesti alsó rakpart a Közraktár utca és a Margit híd között, mert átadták a gyalogos- és kerékpáros-forgalomnak.

A Széchenyi rakparton a Margit hídnál útszűkületre és sávelhúzásra kell számítani közműépítés miatt.

Frissítés: Baleset történt a Margit hídon Buda felé. A BKK Info azt írta, a sérült gépjárművek mindkét sávot elfoglalják, a közúti forgalom a villamospályán halad.

  • Lassulás tapasztalható a BKK Info hírei szerint a Nyugati téri felüljárón befelé és tovább, a Bajcsy-Zsilinszky úton is, illetve a Múzeum körúton az Astoria irányában.
  • Élénk a forgalom a Budai alsó rakparton, a Széll Kálmán tér és az Örs vezér tere környékén, a Hungária körgyűrűn, az Üllői úton, a Nagykörúton és a Rákóczi úton a is szakaszonként.

A Thököly utat délutánra már megnyitották a Dózsa György út és a Hungária körút között. Az 5-ös, a 7-es, a 110-es, a 112-es, a 133E, a 7E és a 8E autóbusz újra az eredeti útvonalon közlekedik. Megszűnt a korlátozás az Ajtósi Dürer sorban, a Stefánia úton, a Hermina úton és az Ifjúság útján is. A 74-es és a 77-es trolibusz ismét az eredeti útvonalán jár. A 95-ös és a 130-as autóbusz ismét érinti a Puskás Ferenc Stadionnál a végállomásokat - közölte a BKK.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×