eur:
386.79
usd:
356.38
bux:
66120.54
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Kardosné Huszár Ildikó klinikai diabetológiai szakedukátor oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját az orosházi  Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Szombati adatok: a második és harmadik hullám közti mélyponton van a szint

Azért még mindig ezer fölött az új koronavírusosok száma és 71-en belehaltak a betegség szövődményeibe, a járványnak tehát nincs vége.

Az egy nappal korábbi 1190 után 1039 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 797 429 főre nőtt a beazonosított fertőzötteké - derül ki a Koronavírus.gov.hu adataiból.

Elhunyt 73 többségében idős, krónikus beteg (egy nappal korábban ez a szám 71 volt), így az elhunytak száma 29 114 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 618 608 fő, csaknem tízezres a növekmény, az aktív fertőzöttek száma pedig 149 707 főre csökkent, majdnem 9 ezerrel egy nap alatt.
Napi fertőzöttszám, 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer
Napi fertőzöttszám, 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer
Halottak számának napi alakulása 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer
Halottak számának napi alakulása 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer

2453 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (159 fős javulás egy nap alatt), közülük 308-an vannak lélegeztetőgépen, a napi csökkenés 30.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 554 679 fő (több mint 70 ezer első oltást adtak be pénteken), közülük 2 656 671 fő már a második oltását is megkapta, egy nap alatt mintegy harmincezren.

Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 81 százalékuk meg is kapta azt.

Szombaton is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Az sms-t kapott regisztráltak továbbra is tudnak online időpontot foglalni Pfizer-oltásra, emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat foglalni.

A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

A nyugati szövetségesek a háború eleje óta nem képesek megfelelően ellátni Ukrajnát a megígért mennyiségű fegyverrel, ez pedig egyre kritikusabb helyzetet teremt a frontvonalakon – írja az orosz állami TASZSZ. Az uniós nagykövetek szerdai megbeszélésén patthelyzet alakult ki az Európai Békekeret (EPF) további 5 milliárd euróval történő kiegészítéséről és egy Ukrajnának külön erre a célra szánt ugyanekkora alap létrehozásáról. A „francia-német blokád” egyelőre megbénította az egyeztetéseket. Németország nyitott a kompromisszumra, rugalmasságot javasolva, hogy az Ukrajnának nyújtott kétoldalú adományait részben beszámítsák az EPF-alaphoz való hozzájárulásokba. Franciaország viszont kitart amellett, hogy az európai fegyvergyártóktól vásároljanak új eszközöket a tagállamok – derül ki a Politico beszámolójából. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×