eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Oltásához előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egyelőre nem lesz újabb Pfizer-akció

Vasárnaptól megint foglalható időpont a Pfizer-oltásra – írta a Népszava, ám a Koronavírus Sajtóközpont cáfol.

A lap úgy tudja, újabb Pfizer-akciót hirdet a kormány, vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára. Ezzel a lehetőséggel csak azok tudnak élni, akik előzetesen regisztráltak. Az érintettek SMS-t kapnak, amellyel beléphetnek az időpont regisztrációs oldalra, és vélhetően jövő pénteki időpontot választhatnak.

Jövő héten oltják be a 16-18 éveseket is a Pfizer vakcinájával. Ennek a korosztálynak péntek éjfélig lehetett regisztrálnia, a 190 ezres csoportból 84 ezren jelentkeztek. A hét elejént választhatnak majd oltási időpontot.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy a jövő héttől 120-150 ezer Pfizer és Moderna is rendelkezésre áll majd a regisztrálók számára. A miniszter hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a kabinet tervez még olyan oltási akciót, amilyen múlt pénteken zajlott a Pfizerrel.

Frissítés: A Koronavírus Sajtóközpont a hvg.hu kérdésére azt közölte, hogy nem lehet ma Pfizerre időpontot foglalni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×