eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: BKK

Napokon belül nyílnak az első ajtók a BKK-nál

A koronavírus-járvány mérséklődésével feloldják a korlátozást és visszatér az első ajtós felszállás is az összes érintett vonalra.

Hétfőtől újra fel lehet szállni a járművek első ajtóin, a járművezető melletti tér újra használható lesz, míg azokra az autóbusz- és trolibuszvonalakra, amelyek korábban is az első ajtós felszállási rend szerint üzemeltek, csak az első ajtón lehet felszállni.

A BKK közleményében arra kéri az utasokat, hogy – amennyiben az adott járat kihasználtsága engedi –, továbbra is ügyeljenek utazás közben a védőtávolság betartására, és

a járművezetők védelme érdekében – ha van rá mód – a vezetőfülkétől minél távolabb foglaljanak helyet.

Az első ajtós felszállási rend bevezetésével a BKK elsődleges célja az utazási feltételek betartatása és a társaság jogos bevételeinek biztosítása. Az első ajtós felszállási rendben közlekedő járatok listája megtalálható a BKK honlapján a ezen a címen.

A járművezetők egészségének védelme érdekében ugyanakkor előreláthatólag június közepéig továbbra sem lehet tőlük a felszálláskor vonaljegyet venni.

A jegy-, bérletvásárlás legbiztonságosabb módja a társaság közleménye szerint jelenleg a Közlekedési mobiljegy alkalmazás, melynek segítségével akár otthonról, a fotelban ülve is megvásárolható számos népszerű bérlet és napijegy típus. Emellett ajánlják a rendszeresen fertőtlenített bérlet- és jegyautomata használatát, vagy ügyfélközpontok, jegypénztárak felkeresését. Vonaljegyet és 10 darabos gyűjtőjegyet a viszonteladó partnereiknél is lehet vásárolni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×