eur:
392.86
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Felpörgött a közlekedési vizsgák száma

A másfél hónapos leállás után tíz nap alatt 10 ezer vizsgaeseményt regisztráltak.

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához igazodva múlt hétfőn indította újra vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit. Az elmúlt tíz napban több mint tízezer közúti vizsgaeseményt regisztráltak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. a veszélyhelyzeti rendelkezésekhez igazodva 2021. március 8-án függesztette fel, majd április 19-én indította újra a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit. Az elmúlt napokban országszerte 10 348 közúti vizsgaeseményt regisztráltak, háromnegyedében elméleti vizsgákat. A jelentkezők több mint kétharmada B kategóriás jogosítvány szeretne szerezni.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: "az első tapasztalatok szerint tavalyhoz hasonlóan idén sem okoz torlódást a közlekedési vizsgák kényszerű szüneteltetése. A közúti járművezetői vizsgára jelentkezők a leállás előtti időszakkal megegyezően átlagosan 1-2 héten belüli időpontokat kapnak.

Az ügyhátralék gyors ledolgozása érdekében a Vizsgaközpont akár hivatali időn túli vagy hétvégi időpontot is biztosíthat ügyfelei számára".

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a bevált gyakorlatnak megfelelően csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A társaság minden helyszínen kézfertőtlenítőt biztosít, a védőtávolság betarthatósága érdekében korlátozza az egyszerre vizsgázók számát. A járványügyi készültségre tekintettel rugalmasan kezelik az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot - közölte az ITM.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×