eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b5) beszél, mellette Fabinyi Tamás evangélikus elnök-püspök (b2), Magyar Péter Marius ortodox esperes (b3), Steinbach József dunántúli református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke (b4) és Balog Zoltán református püspök (b6) az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén a Szent István-bazilikában 2021. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Nem oltják be soron kívül a lelkészeket

Hiába kérte a katolikus, a református és az evangélikus egyház.

Az Emmi szerint jelenleg a regisztrált idősek oltása az első. A katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben. Erdő Péter bíboros az Inforádiónak adott interjúban arról beszélt, hogy érdekes a helyzet, mert a papok hivatása hasonló a pedagógusokéhoz, mivel sok emberrel találkoznak – írja az ATV honlapja.

Az egyházak kérése után az ATV Híradója megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

Mint írták: az oltások az oltási rend szerint zajlanak, jelenleg is a regisztrált idősek oltása az első, közöttük természetesen, ha van lelkész, az ő oltásuk is zajlik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×