INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

m4-es gyorsforgalmi

4-es főút

építkezés

tisza

Majdnem félkész az M4-es új szakasza

Majdnem félkész az M4-es új szakasza

Infostart

Az építkezés miatt öt hónapig forgalomelterelés lesz a 4-es főúton.

Új részleteket közölt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M4-es autópálya építéséről.

A jelenleg épülő mintegy 27 km-es szakaszon négy külön szintű csomópont, két pihenőhely, a Zagyva és a Tisza folyók felett egy-egy híd és további 25 külön-szintű átvezetést biztosító műtárgy épül. A jelenleg 42 százalékos készültségű M4-es gyorsforgalmi út Abony-Törökszentmiklós közötti szakasz forgalomba helyezése 2022 első negyedévében várható,

A gyorsforgalmi út jobb oldali pályája építésének megkezdése miatt, február 9-től, vagyis jövő keddtől várhatóan öt hónapig forgalomelterelésre számíthatnak a 4. számú főút Abony-Szolnok közötti szakaszán közlekedők.

A forgalom Budapest felől a 4. számú főúton érkezve az Abonyi elkerülő végétől (89+400 km.sz.) átvezetik az M4-es már elkészült bal oldali pályájára, majd a közlekedők a 90+140 km szelvényben ideiglenesen kialakított körforgalomnál térhetnek vissza a 4. számú főútra, és haladhatnak tovább Szolnok felé.

A Szolnok felől érkezők az ideiglenes körforgalomnál hajthatnak rá az új, elkészült szakaszra és haladhatnak Budapest irányába, majd sávelhúzással térhetnek vissza a 4. számú főút meglévő nyomvonalára.

Az ideiglenes szakaszokon 30 km/h sebességkorlátozás mellett, sárga útburkolati jelek, az útirányt jelző sárga villogók, útba igazító táblák, valamint jelzőőrök segítik a közlekedést.

A Magyar Építők oldalán arra emlékeztet, az első szakaszt a 90+859 és a 109+460 kilométerszelvény között a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Duna Aszfalt Kft. kivitelezi; a második szakaszt a 109+460 és a 118+000 kilométer szelvények között a Duna Aszfalt építi meg.

Az első szakaszon épül egy 168 méter szerkezeti hosszal bíró Zagyva-híd, valamint a 110 méteres Millér-híd. A második szakasz része az új Tisza-híd 756 méteres szerkezeti hosszal; valamint a Tisza ártér feletti híd 416 méteres szerkezeti hosszal.

Az M4-es 2x2 sávos út annak a jelentős forgalmat lebonyolító 4-es főútnak a terhelését csökkenti majd, ahol most a forgalmat ideiglenesen korlátozzák.

Az útépítés nemcsak a 4-es vonalán épül, hanem egészen az erdélyi határig fut: itt szeptemberben adtak át egy 30 kilométeres szakaszt.

Nyitókép: NIF Zrt.
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018