eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: NIF Zrt.

Majdnem félkész az M4-es új szakasza

Az építkezés miatt öt hónapig forgalomelterelés lesz a 4-es főúton.

Új részleteket közölt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M4-es autópálya építéséről.

A jelenleg épülő mintegy 27 km-es szakaszon négy külön szintű csomópont, két pihenőhely, a Zagyva és a Tisza folyók felett egy-egy híd és további 25 külön-szintű átvezetést biztosító műtárgy épül. A jelenleg 42 százalékos készültségű M4-es gyorsforgalmi út Abony-Törökszentmiklós közötti szakasz forgalomba helyezése 2022 első negyedévében várható,

A gyorsforgalmi út jobb oldali pályája építésének megkezdése miatt, február 9-től, vagyis jövő keddtől várhatóan öt hónapig forgalomelterelésre számíthatnak a 4. számú főút Abony-Szolnok közötti szakaszán közlekedők.

A forgalom Budapest felől a 4. számú főúton érkezve az Abonyi elkerülő végétől (89+400 km.sz.) átvezetik az M4-es már elkészült bal oldali pályájára, majd a közlekedők a 90+140 km szelvényben ideiglenesen kialakított körforgalomnál térhetnek vissza a 4. számú főútra, és haladhatnak tovább Szolnok felé.

A Szolnok felől érkezők az ideiglenes körforgalomnál hajthatnak rá az új, elkészült szakaszra és haladhatnak Budapest irányába, majd sávelhúzással térhetnek vissza a 4. számú főút meglévő nyomvonalára.

Az ideiglenes szakaszokon 30 km/h sebességkorlátozás mellett, sárga útburkolati jelek, az útirányt jelző sárga villogók, útba igazító táblák, valamint jelzőőrök segítik a közlekedést.

A Magyar Építők oldalán arra emlékeztet, az első szakaszt a 90+859 és a 109+460 kilométerszelvény között a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Duna Aszfalt Kft. kivitelezi; a második szakaszt a 109+460 és a 118+000 kilométer szelvények között a Duna Aszfalt építi meg.

Az első szakaszon épül egy 168 méter szerkezeti hosszal bíró Zagyva-híd, valamint a 110 méteres Millér-híd. A második szakasz része az új Tisza-híd 756 méteres szerkezeti hosszal; valamint a Tisza ártér feletti híd 416 méteres szerkezeti hosszal.

Az M4-es 2x2 sávos út annak a jelentős forgalmat lebonyolító 4-es főútnak a terhelését csökkenti majd, ahol most a forgalmat ideiglenesen korlátozzák.

Az útépítés nemcsak a 4-es vonalán épül, hanem egészen az erdélyi határig fut: itt szeptemberben adtak át egy 30 kilométeres szakaszt.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×