eur:
392.86
usd:
368.21
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

Bombahír Budapesten - 80 robbanószerkezetet találtak

Csaknem 80 különböző, vélhetően egy második világháborús tüzelőállásból származó robbanószerkezet került elő Budán - közölte a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred pénteken a Facebook-oldalán.

Azt írták: a különleges lövedékeket a közelmúltban földmunkák során találták a XII. kerületi Csörsz utcában.

A katonák nem kilőtt állapotú 10,5 centiméter átmérőjű német repeszromboló gránátokat, "kumulatív gránátokat, illetve 10 centiméteres magyar kumulatív gránátokat és 10,5 centiméter átmérőjű, ugyancsak magyar gyártmányú romboló gránátokat azonosítottak be a helyszínen. Előkerült a területen több Spengpatrone Z típusú, 10,5 centiméteres ágyúhoz rendszeresített ágyúcsőrobbantó töltet. Utóbbit a harcoló katonák saját tüzérségi eszközeik megsemmisítésére használhatták fel abban az esetben, ha rövid idő alatt kellett elhagyniuk tüzelőállásukat.

A robbanótestek szállítható állapotúak voltak, így azokat a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték, későbbi megsemmisítésre. A tűzszerész művelet során állampolgári korlátozások elrendelésére nem volt szükség - közölték.

???Különleges lövedékek kerültek elő a közelmúltban földmunkák során Budán, a Csörsz utcában. A helyszínre érkező...

Közzétette: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred2020. december 4., péntek
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×