INFORÁDIÓ 
2021. január 17. vasárnap
Antal, Antónia

idősidősáv

koronavírus

vásárlás

Vásárlási idősávról tájékoztató feliratot ragaszt ki egy eladó egy élelmiszerüzlet ajtajára Debrecenben 2020. november 24-én. A koronavírus-járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés értelmében a kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, így ettől a naptól hétköznapokon a 9.00 óra és 11.00 óra közötti, hétvégén a 8.00 óra és 10.00 óra közötti időszakban vásárlási idősávot kapnak az idősek. Ebben az időintervallumban csak a 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba.

Idősidősáv: újabb ellenőrzési praktikákra lehet szükség

Infostart

Az árusok abban bíznak, hogy a vevők betartják az idősávokat kijelölő új szabályozást, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében vezettek be.

Már mától (keddtől) érvényes az új vásárlási rend, amely szerint a 65 év alattiak nem mehetnek bizonyos üzletekbe hétköznapokon 9 óra és 11 óra között, illetve hétvégén a 8 óra és 10 óra között a 65 év alattiak. Az idősek ettől függetlenül bármikor mehetnek vásárolni.

A szigorításokhoz szokott bolti dolgozók úgy vélekednek, hogy előfordulhatnak érdekes helyzetek, például egy maszkos vásárló korának ellenőrzésekor. Mivel a kereskedő nem igazoltathat, a maszk levétele pedig szigorúan tilos az üzletekben, újabb ellenőrzési praktikákra lehet szükség - emelték ki a keddi Magyar Nemzetben megjelent összeállításban.

Ebben többek között Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára szólalt meg, aki úgy vélekedett, hogy a tavaszi háromórás idősávnál kedvezőbb a kétórás szűkítés. Kiemelte, az iparcikkeket kínáló üzleteket nem korlátozza az idősáv, vagyis az ajándék-, a ruha-, a cipő-, a bútor- és a játékboltok továbbra is zavartalanul vehetnek részt az ünnepi kereslet kiszolgálásában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018